AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 1 maart  Sjoeters Dames – Troubleshooters   2-3

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van de troubleshooters. Vorig jaar eindigden ze net achter onze meisjes dus beloofde het een zware wedstrijd te worden. De match begon evenwichtig met weinig kansen langs beide kanten. Halfweg de eerste helft werd Nele onderuit getrokken in het strafschopgebied met een logische penalty als gevolg. Tania bleef koelbloedig en trapte het leer hard tegen te netten. Onze meisjes hadden de wedstrijd goed onder controle en konden met een krappe voorsprong rusten. De tweede helft was nog maar net begonnen en de bordjes stonden al in evenwicht nadat een vrije trap rechstreeks in doel belandde. Onze meisjes waren even van slag en moesten een tweede doelpunt incasseren. Hoewel de bezoekers nu doordrukten, kwamen onze meisjes met een knappe aanval op gelijke hoogte via Sofie. De wedstrijd leek af te stevenen op een billijk gelijkspel, maar enkele minuten voor tijd konden de bezoekers alsnog het winnende doelpunt scoren na een scrimmage voor doel.

Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Lore Francois, Liesbet Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Britt Storme, Lore Hervent, Nele Van den Broeck, Tania Louage, Sofie Vermeerbergen, Jolien De Donder, Niky De Kegel, Elly De Kegel, Lise Hoogewys, Annelore De Potter.

Vr 1 maart  Borsbeke – Sjoeters Recreatief   1-1

Na 2 gemakkelijke uitoverwinningen moesten de recreatieven op verplaatsing bij 3e provincialer Borsbeke (Herzele). Een moeilijke verplaatsing. Het werd een geweldige match met 2 ploegen die er voluit voor gingen. Tijdens de 1e helft konden beide ploegen verschillende kansen afdwingen na mooie combinaties. Serge kwam dicht bij de openingstreffer maar werd afgeblokt. Aan de overkant voorkwam doelman David eveneens een doelpunt. Michael schoot juist over en Serge trof de lat na een mooie actie. Bovendien werd de bal nog 2x van de lijn weggehaald. Spijtig genoeg kon de thuisploeg net voor de rust toch scoren nadat de verdediging in buitenspel geloofde (1-0). Na de pauze gingen de Sjoeters op zoek naar de gelijkmaker en al na 5’ was het zover via topschutter Serge. De Sjoeters namen nu het overwicht gedurende zeker 20’ en Michael trof nog de lat met een mooi afstandsschot. Toen coach Patrick De Meersman 10’ voor tijd zijn spitsen verving kwam de thuisploeg opnieuw sterk opzetten. De ganse ploeg moest nu meewerken om stand te houden en toonde karakter. Het bleef bij een billijk 1-1 gelijkspel na een boeiende match. Proficiat aan de recreatieven die hiermee nog altijd ongeslagen blijven dit seizoen.

Zat 2 Maart  JB United – Sjoeters A   3-0

Opnieuw een loodzware verplaatsing voor de A ploeg naar de 2e in de stand JB United. Opnieuw op kunstgras zoals op zovele plaatsen in het ‘rijke’ Brusselse gewest. De A ploeg begon verrassend sterk en na 5’ hadden ze al 2 keer kunnen scoren via Wesley en Maarten maar het lukte net niet. De thuisploeg nam dan het initiatief en de Sjoeters moesten zich beperken tot verdedigen. Met enig geluk en het goeie werk van doelman Niels bleef het toch 0-0 bij de rust. De hoop groeide op puntenwinst maar al na 20 seconden in de 2e helft stond het 1-0. Toen de thuisploeg 2’ later de voorsprong verdubbelde was de match over. De Sjoeters probeerden nog, kregen nog een paar kleine kansen maar scoren was er niet bij. 5’ Voor tijd miste de thuisploeg nog een penalty maar even later was het dan toch 3-0, meteen de eindstand. Er blijven nu nog 9 matchen te gaan waarvan 6 thuis.

Zat 2 Maart  Krak Boys – Sjoeters B   3-0

Onze nog ongeslagen B ploeg moest op verplaatsing naar de Krak Boys van Liedekerke, de 4e in de stand. De thuisploeg was er dan ook op gebrand om de Sjoeters een 1e nederlaag aan te smeren en stond extra sterk vooraan. Het werd een match waarin niets lukte voor de Sjoeters en alles tegenzat. Krak Boys scoorde 2x en de Sjoeters kregen 2x de kans op penalty om terug te komen maar zowel Kristof Vermoesen als Danny Vrydag misten. Uiteindelijk kon de thuisploeg op het einde nog een derde maal scoren en was de nederlaag een feit. Doordat ook Sportam verloor komt alles aan de top wat korter bij mekaar. Het belooft nog spannend te worden.