AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr 10 sept  VK Eeksken – Sjoeters recreatief   0-1

Na de sterke opener vorige week thuis tegen de Daltons moesten de recreatieven van de Sjoeters op bezoek bij VK Eeksken, een echte derby dus. Het werd een goeie match met twee ploegen die er voor gingen en die mekaar goed in evenwicht hielden. Er werd hard gespeeld maar het bleef altijd sportief. De Sjoeters troffen paal (Michael Esselens) en lat (Xavier Depestel) maar met de rust was het nog steeds 0-0. Na de pauze bleef het spannend maar het was Michiel Costers, die een sterke partij speelde op het middenveld, die de Sjoeters op voorsprong bracht. De thuisploeg probeerde nog terug te komen, zelfs tot in de laatste seconden, maar het bleef bij een nipte 0-1 overwinning voor de Sjoeters recreatief. Na de match werd er nog gezellig onder mekaar nagekaart in de kantine van VK Eeksken.

Zat 11 sept  Sjoeters A – FC Polonia   0-4

Voor de 1ste thuismatch van het nieuwe seizoen kwam de vice-kampioen van vorig seizoen FC Polonia op bezoek. De A ploeg vd Sjoeters was figuurlijk onthoofd door het forfait vd volledige voorlijn. Frank Uyttersprot moest dan ook, noodgedwongen, alleen in de spits. Na 3’ was er een geweldige vrijschop vd bezoekers die op de kruising belandde en in de rebound kon een goed gevolgde speler intikken (0-1). Nog geen 2’ later na een vlotte één-twee, stond het 0-2. De thuisploeg werd dan wakker en versierde ook een paar kansen oa via kapitein Danny Vrijdag die de doelman nog op zijn weg vond. Na de rust (0-2) bleven de Sjoeters aandringen. De aansluitingstreffer hing in de lucht maar het werd 0-3 ipv 1-2 en de match was gespeeld. Uiteindelijk werd het nog 0-4. Volgende week wacht nu de verplaatsing naar kampioen Kiwis, opnieuw een moeilijke opdracht dus.

Zat 11 sept  Sjoeters B – Tref   2-1

Na de uitschuiver vorige week moest de B-ploeg thuis punten pakken tegen nieuwkomer Tref uit Vorst. De eerste 15’ was het wat zoeken en het waren de bezoekers die met een verre trap doelman Ali verrasten. De Sjoeters gaven zich echter niet gewonnen en bleven rustig combineren. Een mooie actie over links werd afgerond met een gepaste voorzet van Johan Storme en een mooi doelpunt van de 16-jarige Maarten Kennis. Nog voor de rust kon Bart Dierickx een vrije schop van Hans Lissens in doel verlengen met het hoofd (2-1). Na de rust wijzigde de score niet meer ondanks een aantal kansen voor de Sjoeters. 2-1. Opdracht volbracht.