AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 11 feb  Lambrecht Opdorp – Sjoeters Recreatief   2-3

Na meer dan 2 maanden winterstop mochten de recreatieven opnieuw aan de slag bij Lambrecht uit Opdorp. Een sterke tegenstander waar thuis maar met 1-0 werd tegen gewonnen. En het begin was moeilijk vermits het al na 5’ 1-0 werd na een dekkingsfoutje. De Sjoeters waren even aangeslagen maar vochten terug en werden al snel de evenknie vd thuisploeg en zelfs meer. Met verzorgd voetbal werd het 1-1 via Xavier De Pestel. Michael Esselens vond dat hij niet kon achterblijven en na een mooie raid rondde hij af in de winkelhaak (1-2). Het was ook de russtand. Na de pauze was het overwicht groot en het werd nog verdiend 1-3 via Serge. Toen de scheidsrechter 10’ voor tijd de thuisploeg een penalty bezorgde (2-3) werd het nog even spannend maar het bleef bij een moeizame maar toch verdiende overwinning. De reeks van 10 op 10 voor Nieuwjaar wordt nu dus (voorlopig) voortgezet.

Zat 12 feb  Sjoeters A – Jezus Eik A   3-1

Nadat de gasten van de Sjoeterseats hadden genoten van een heerlijk etentje kon de A ploeg aan de slag tegen Jezus Eik, een ploeg uit de middenmoot. De ploeg van coach Coudyser was sterk gemotiveerd en nam direct het initiatief. Na wat kleinere kansen kon het duo Vermoesen-Fossele een mooie combinatie opzetten, door deze laatste in een doelpunt omgezet (een verdiende voorsprong). Na de rust onmiddellijk consternatie toen de pas ingevallen Jitse de bal reglementair van de doellijn hield en de scheidsrechter hierin hands zag, penalty floot en rood gaf aan Jitse. Vergissen is menselijk maar het kwam hard aan voor de ploeg en voor de speler in kwestie zelf. De scheidsrechter zag de aangeschoten bal op het truitje staan van Jitse (geen hands dus) maar kon niet meer terugkomen op zijn verkeerde beslissing. Het werd 1-1 en de thuisploeg met 10 verder. Kapitein Danny Vrijdag nam echter zijn verantwoordelijkheid en nog geen 5’ later kopte hij een puik getrapte hoekschop van Bart Dierickx in doel. Het spel ging dan wat heen en weer tot Jens op vrijschop de bal over de lijn kreeg (3-1). De bezoekers werden nu ook herleid tot 10 na 2x geel en bleef bij een 3-1 overwinning die duchtig gevierd werd. Hopelijk is dit het startschot van een mooie terugronde!

Zat 12 feb  Sjoeters B – Jezus Eik C   0-3

Na de overwinning vd A ploeg wou de B ploeg niet onderdoen. De tegenstander telde nog maar 1 punt en leek dus zeker haalbaar maar bleek sterk voor de dag te komen door de inbreng van een paar A spelers die pas voordien hadden gespeeld. Het was dan ook een evenwichtige 1e helft met wisselende kansen die eindigde op 0-0. Na de rust hetzelfde spelbeeld maar het waren de bezoekers die scoorden. De Sjoeters probeerden terug te komen maar het lukte niet en het werd zelfs 0-2. Toen de thuisploeg alles of niets speelde kon Jezus Eik nog een 3e maal scoren, 0-3 dus. Volgende week beter.