SUCCESVOL WEEKEND VOOR DE SJOETERS

Vr 11 jan  Sparta den Bos Girls – Sjoeters Dames   1-2

Afgelopen voetbalweekend trokken onze meisjes naar Sparta Den Bos, een jonge ploeg die elk jaar opnieuw sterker wordt. Al van in de beginfase, grepen onze meisjes de thuisploeg bij de keel. Ze voetbalden enkele kansen bij elkaar, maar het was wachten tot halfweg de eerste helft toen Stien de bal op de deklat trapte en Tinneke in de herneming het leer tegen de netten trapte. Een geldig doelpunt, al had de scheidsrechter onbegrijpelijk buitenspel gezien. Gelukkig wisten onze meisjes meteen daarna alsnog op voorsprong te klimmen. Het was alweer Tinneke die een slechte uittrap onderschepte en alleen voor de doelvrouw niet faalde. Gedurende de hele wedstrijd bleven onze meisjes de betere ploeg en voetbalden ze op de helft van de tegenstander. Op een zeldzame counter kwam Sparta dan toch op gelijke hoogte met een dubieus gefloten strafschop. Onze meisjes waren toch even uit hun lood geslagen, maar gelukkig bracht Jolien ze weer op voorsprong met een knappe trap in de verste hoek enkele minuten voor het einde. Een verdiende en knappe overwinning voor onze meisjes. Dikke proficiat!

Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Britt Storme, Niky De Kegel, Liesbet Booghmans, Lise Hoogewys, Stien Raedemaeker, Nele Van den Broeck, Lore Hervent, Sofie Vermeerbergen, Jolien De Donder, Tinneke Van den Broeck, Linzy Van Lier.

Zat 12 jan  Sjoeters A – FC Depot   3-2

De A ploeg was gemotiveerd om een goed resultaat neer te zetten. De tegenstander was echter niet min (4e in de stand). Het werd een boeiende match met wisselende kansen. De Sjoeters startten iets sterker en hadden het meeste balbezit maar de bezoekers waren het gevaarlijkst en dreigden een paar keer. Na zowat 15’ kwamen de Sjoeters op voorsprong. Een mooie vrijschop van Jeroen werd door Wesley binnen gekopt. De bezoekers dreigden nu nadrukkelijker en vlak voor de rust konden ze een mistasten in de verdediging uitbuiten om gelijk te maken. Na de pauze kregen we een evenwichtig spel maar het waren de bezoekers die na 15’ op voorsprong kwamen na een nieuw mistasten (1-2). De A ploeg toonde echter weerbaarheid en gaf zich niet gewonnen. De inbreng van Jitse op links wierp zijn vruchten af. Na een mooie inspanning kon hij voorzetten naar Wesley die met een strak schot de bordjes in evenwicht bracht. Nadien kon het nog alle kanten uit. De bezoekers kwamen nog een paar keer kort bij de overwinning maar uiteindelijk kon Robin een voorzet van alweer Jitse in doel devieren 3-2), meteen de eindstand. Een belangrijke driepunter voor de thuisploeg. En nogmaals bewezen dat je alleen maar kan winnen als je de kansen omzet. Proficiat voor de ploeg.

Zat 12 jan  Sjoeters B – Sparta den Bos B   5-1

Na 7 weken eindelijk terug een match voor de ambitieuze B ploeg. De bezoekers begonnen niet slecht en de thuisploeg had het moeilijk om zijn wil op te dringen. Sparta kwam dan ook nog op voorsprong (0-1). De Sjoeters moesten een tandje bijsteken maar stootten dikwijls op een goed keepende doelman. Vlak voor de rust kon Kurt Robberechts dan toch gelijkmaken op pass van Kurt W. Na de pauze en de inbreng vd heroptredende Gerd van Assche ging het vlotter en de score werd uitgebouwd. Eerst scoorde Bart op voorzet van Kurt W. Het derde doelpunt was een owngoal. De ingevallen Danny Van Puyvelde maakte een beauty (opnieuw op voorzet van Kurt W). Het laatste doelpunt werd dan door Kurt Willems zelf gescoord. Een vlotte 5-1 overwinning dus voor de nog ongeslagen B ploeg van de Sjoeters.