Twee overwinningen voor de Sjoeters!

Vr 11 maart  Sjoeters recreatief – VK Eeksken   4-0

Na het gelijkspel van vorige week stond er deze keer een heuse derby op het programma voor de recreatieven van de Sjoeters. Het werd een aangename en sportieve match. De 1ste helft verliep zeer gelijkopgaand. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht en er werden langs beide kanten wat kansjes versierd maar de verdedigingen stonden pal en een gelijkspel bij de rust zou billijk geweest zijn voor beide ploegen maar Serge kon profiteren van een te korte terugspeelbal om de 1-0 nog voor de rust op het bord te zetten. Direct na de pauze ging Michael Esselens op zijn gekende stijl door op rechts en waagde van ver zijn kans en scoorde de 2-0. De veer was meteen gebroken bij de dorpsgenoten en wat bij de bezoekers niet meer lukte, lukte wonderwel bij de Sjoeters. De ploeg van coach Patrick De Meersman speelde een sterke, gedisciplineerde 2e helft en bracht verzorgd voetbal wat nog resulteerde in een aantal kansen en in 2 doelpunten. Eerst was het aan Serge om zijn 2e te scoren en 5’ voor tijd kon Xavier een penaltyfout op Michael omzetten. 4-0 Meteen de uitslag. Zeker een verdiende overwinning op basis van de sterke 2e helft. Na de match werd er nog, zoals het past tussen ploegen van delfde gemeente, samen nog gezellig nagekaart met wat eten en drank.

Zat 12 maart  Affligem – Sjoeters A   2-3

Na het ongelukkige 1-0 verlies van vorige week waardoor de zegereeks gestopt werd, was de ploeg erop gebrand om opnieuw met een zege aan te knopen. Coach Patrick Coudyser moest evenwel wat schuiven met zijn spelers door een paar afwezigheden maar hiervan was aanvankelijk weinig te merken. De ploeg nam onmiddellijk het initiatief en kon al na 5’ scoren via Frank. Even later kopte kapitein Danny Vrijdag nog op de lat en kon Bart, alleen voor de doelman, niet besluiten. Het bleef bij 1-0. Zoals te vrezen was kon de thuisploeg bij een eerste tegenstoot wel scoren (1-1), meteen ook de ruststand want er gebeurde niet veel zaaks meer na de gelijkmaker. Na de pauze kregen de Sjoeters meteen een koude douche. De eerste aanval van de thuisploeg werd mooi afgerond (2-1). Even sloop er onrust in de ploeg maar geleidelijkaan kwam de ploeg op karakter opnieuw in de match. Gelegenheidsspits Thomas Desitter kon een mooie combinatie mooi afmaken (2-2). Beide ploegen bleven nu nog gaan voor de overwinning maar echt mooi voetbal werd er niet gebracht, vooral door de slechte staat van het veld. Toen iedereen dacht dat we op een gelijkspel afstevenden beging een speler van de thuisploeg handspel en de scheidsrechter twijfelde niet, penalty. Bart Dierickx nam zijn verantwoordelijkheid en het stond 2-3. Doelman Yves Vandenbroucke en zijn verdediging onder secure leiding van Maarten Vanderstappen gaf geen krimp meer nadien en de overwinning was een feit. Door de 12 op 15 uit de laatste 5 matchen klimt de ploeg nu naar de 8e plek op 14 ploegen in 1e afdeling.