De Sjoeters hebben hun 1ste overwinning beet in 1ste afdeling!

Zat 12 sept  VK De Sjoeters A – Essenbeek Halle A   4-1

Voor de 1ste thuismatch in1ste afdeling kregen de Sjoeters A Essenbeek A op bezoek, ook een nieuwkomer die vorig jaar kampioen werd in 2e afd. De Sjoeters lagen erop gebrand een 1ste overwinning te behalen. Onder impuls van de sterke spelverdeler Kristof Vermoesen nam de thuisploeg het initiatief. Het was ook deze laatste die na een mooie actie op hoekschop de bal voor doel bracht waar Frank Uyttersprot maar in te tikken had (1-0). 5’ Later echter was er een misverstandje in de verdediging en de bezoekers kregen de 1-1 op een presenteerblaadje. De Sjoeters waren niet aangeslagen en gingen op zoek naar een 2e treffer. Het was kapitein Danny Vrijdag die met een rake kopbal op hoekschop voor de 2-1 zorgde en 5’ voor tijd kon een sterke Kristof Foselle met een schot in de winkelhaak er 3-1 van maken. De bezoekers gaven zich echter niet gewonnen en begonnen de 2e helft met een bal op de lat. Ze kwamen duidelijk sterker voor de dag en het bleef spannend. Bij de Sjoeters werden er nog 3 wissels doorgevoerd en het was Bert De Smedt die 10’ voor tijd met een goed geplaatste kopbal op voorzet van Foselle, de match definitief besliste (4-1). Meteen een eerste overwinning voor de jonge A ploeg die hieruit zeker het vertrouwen zal putten voor de toekomst. Een goeie prestatie trouwens van de ganse ploeg.

Vr  11 sept  Veteranen Affligem – Sjoeters recreatief 1-1

De match begon door omstandigheden wat later en het werd zeker ook geen match om lang te onthouden. De thuisploeg kwam bijna niet tot voetballen toe en de Sjoeters lieten zich wat meedrijven in het lage tempo en bakten er in de 1ste helft ook niet zoveel van. Xavier Depestel kreeg de beste kans maar miste. Tussendoor had de thuisploeg gescoord op vrijschop (1-0) Na de rust kwam er toch wat beterschap en het was wachten op de gelijkmaker.

Zowat 10’ voor tijd kwam die er dan toch via Xavier. Nadien volgden er nog wat kleinere kansen maar het bleef bij een bleek 1-1 gelijkspel. Nog wat werk voor het duo Patrick De Meersman en Dirk Boeykens maar niet getreurd, ook vorig seizoen kwam de ploeg na een paar weken pas echt onder stoom. Positief was wel de opkomst. Net als vorige week waren er 16 spelers present.