AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 13 feb  Sp Opstal – Sjoeters Recreatief   1-1

Op een drassig veld maakten beide ploegen er een aardige match van. De Sjoeters waren de eerste helft sterker en kwamen een paar keer kort bij de openingstreffer via Serge en Xavier maar het was uiteindelijk een sterk spelende Sven Carlier die er 0-1 van maakte. De scheidsrechter stak dan de thuisploeg een handje toe en liet nadat hij gefloten had voor buitenspel toch scoren en keurde het doelpunt goed (1-1). Na de rust was de thuisploeg wat sterker en waren er nog wisselende kansen maar het was vooral Sjoeterdoelman Ali die zich een paar keer onderscheidde op doelpogingen van de thuisploeg. Gescoord werd er evenwel niet meer en het bleef bij een gelijkspel waarin beide ploegen zich konden vinden.

Zat 14 feb  VK De Sjoeters – Jezus Eik A   2-1

Na de misstap van vorige week (de 2e nederlaag van het seizoen) konden de Sjoeters zich geen puntenverlies meer veroorloven. Met Jezus Eik (3e in de stand) kregen de Sjoeters evenwel een sterke tegenstander te bekampen. Bovendien kon coach Paul Roels maar rekenen op één van zijn spitsen zodat er wat moest geschoven worden in de veldbezetting. De thuisploeg begon sterk aan de match en drong sterk aan . Patrick Buschaert kwam twee keer kort bij een doelpunt maar het was Dan Schelfaut die na zo’n 20’ met een prachtig afstandsschot er 1-0 van maakte. Jitse Meskens en Kristof Vermoesen kwamen nog dicht bij de 2-0 maar het waren de bezoekers die scoorden nadat de Sjoeterverdediging in buitenspel geloofde en de spits van Jezus Eik vrije doorgang kreeg en er 1-1 van maakte.

Na de rust raakte Kristof Vermoesen gekwetst en verdween de lijn uit het spel. Gelukkiglijk was er Kurt Tuypens die een slecht uitverdedigen van de doelman afstrafte en scoorde (2-1). Buiten wat hoek- en vrije schoppen zonder gevaar was er niet veel meer te beleven en bleef het bij een nipte maar zeer belangrijke 2-1 thuisoverwinning. Door het puntenverlies van concurrent Penarroya komen de Sjoeters nu voor het eerst op kop met één puntje voorsprong.

Zat  14 feb  Sjoeters veteranen – FC Hoogstraat veteranen 1-1

Na 4 opeenvolgende overwinningen waren de veteranen van de Sjoeters sterk gemotiveerd voor een nieuwe overwinning. En over gans de match beschouwd verdienden ze dit ook zeker. Reeds in de eerste minuut kreeg Sven een open kans maar de doelman redde. Luc Bosman speelde een goeie match en kwam ook een paar keer kort bij de openingstreffer. Een mooie center van Luc werd in één tijd op de slof genomen door Sven maar alweer redde de doelman. Na zowat 20’ lukte het dan toch (1-0).

De veteranen speelden een sterke eerste helft onder impuls van het goeddraaiende middenveld met Hans Lissens en Dirk Van den Hoek als draaischijf. Dat het bij de rust maar 1-0 was, was een mirakel. Ook na de rust hadden de veteranen van de Sjoeters nog veldoverwicht zij het wat minder uitgesproken maar scoren zat er niet meer in hoewel een prachtige vrijschop van Hans Lissens uit de winkelhaak werd gehaald. Achteraan speelde de verdediging met Jef Van Assche als libero en doelman Davy Meskens een vlekkeloze match tot een paar seconden voor het einde. De bal werd niet voldoende weggewerkt en de bal caprioleerde in het doel (1-1) en de match was voorbij. Zeer gevleid voor de bezoekers, ontgoochelend voor de Sjoeters.