Hoopvolle start van het jaar voor de Sjoeters!

Vr 13 jan  Sjoeters Dames – Lutterzele   4-0

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van de 5e in de stand, die met slechts 10 speelsters naar Opwijk waren afgezakt. Vanaf de eerste minuut grepen ze Lutterzele bij de keel, creëerden ze verscheidene kansen, maar de afwerking liet te wensen over. Halfweg de eerste helft klommen ze dan toch verdiend op voorsprong via Lien. Even later werd Nele foutief afgestopt, maar kon Lien alsnog de bal meenemen en alleen richting keepster het leer in doel deponeren. De bezoekers kwamen niet over de middellijn, maar de score verder uitdiepen zat er in de eerste helft niet in. Na de pauze hadden onze meisjes veldoverwicht, maar kwamen de laatste passen te weinig aan. Annelore vond alsnog een gaatje om Lien de diepte in te sturen en na diens voorzet kon Nele Van den Broeck de 3-0 tegen de netten trappen. Even later werd handspel in het penaltygebied afgestraft met een goed geplaatste strafschop van Nele Boonen. De score wijzigde niet meer zodat onze meisjes al voor de 10e keer dit seizoen een overwinning konden vieren. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Katrien De Smedt, Niky De Kegel, Liesbet Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Stien Raedemaeker, Annelore De Potter, Tania Louage, Lise Hoogewys, Lien Thoen, Nele Boonen, Nele Van den Broeck, Lore Hervent, Lissan Meersman, Els Sanders.

Zat 14 jan  Sjoeters A – Jezus Eik A   3-1

Na een lange winteronderbreking moest de A ploeg het jaar inzetten tegen Jezus Eik, precies de ploeg waar tegen de laatste match voor de winterstop wat ongelukkig met 3-2 werd verloren. De ploeg van coach Patrick Coudyser was dan ook sterk gemotiveerd ondanks de afwezigheid van 2 geschorste spelers en 2 spelers met examens. De ploeg startte sterk en al na 10’ stond het 1-0 na een mooi doelpunt van Jens De Rijcke op aangeven van Kristof Vermoesen. 5’ Later werd het zelfs 2-0 via een kopbal van Robin. De Sjoeters bleven domineren maar doelman David Berloo moest ook een paar keer gevat tussenkomen op counters vd bezoekers. Toen Jens direct na de rust er 3-0 van maakte leek de match gespeeld maar de bezoekers konden even later milderen tot 3-1 en kregen van dan af de bovenhand in het spel. De Sjoeters moesten verdedigen en kregen het achteraan dikwijls moeilijk. De Sjoeterdoelman hield de ploeg recht. De Sjoeters kregen ook vele keren kans op scherpe counters maar zonder resultaat. Uiteindelijk bleef het bij 3-1 waardoor de ploeg een plaatsje stijgt in de stand. Hopelijk kan er volgende week bij Caféboontjes uit Asse ook puntenwinst geboekt worden.

Zat 14 jan  Sjoeters B – Simca Boys Asse   4-1

Ook de coach van de B ploeg Dirk Kennis had grote verwachtingen voor de 1e match van 2012. De tegenstander uit Asse stond nochtans een paar plaatsen hoger gerangschikt. Het werd een boeiende match. De Sjoeters konden eerst scoren via Yvan Mannekens. Diezelfde speler kon er na 25’ zelfs 2-0 van maken. Op slag van rust werd het echter 2-1 en kwam de spanning terug in de match. Na de pauze ging de thuisploeg verder op het gaspedaal drukken en de kansen kwamen. Het was Kurt Robberechts die er eerst 3-1 van maakte alvorens ouderdomsdeken vd ploeg, Danny Van Puyvelde, op strafschop er 4-1 kon van maken en meteen de eindstand vastlegde. Een hoopvolle overwinning voor een hopelijk sterke terugronde van de B ploeg.