EEN FEESTELIJK WEEKEND VOOR DE SJOETERS

Het was inderdaad een feestelijk weekend voor de Sjoeters! Voor de zaterdagmatchen waren de 2e Sjoeterseats van het seizoen gepland en het werd een meer dan geslaagde bedoening. De gasten werden culinair verwend dankzij de hobbykoks van dienst Willy en Mark. Voor velen was het een eerste kennismaking met de ‘Sjoeterseats’ en ze waren aangenaam verrast. Dit initiatief loopt ondertussen reeds 10 jaar en blijft nog steeds boeien. Daarnaast was het weekend ook feestelijk omdat de drie ploegen opnieuw, nu al 3 weken op rij, alle drie wonnen. Ook voor de spelers waren er dus na de matchen ‘bubbels’.

Vr 13 nov  Sjoeters recreatief – Veteranen Opstal   3-0

Tegen de buren uit Opstal heeft onze ploeg het nooit gemakkelijk, ook deze keer niet. Het spel ging goed op en af maar het was de thuisploeg die de score kon openen, nog voor de rust via een hoekschop die in doel werd gedevieerd. Na de rust kon de match alle kanten uit met wisselende kansen maar zowat 15’ voor tijd kon Kurt Debrier op pas van Michel Mergan, een mooie individuele actie opzetten en de doelman verslaan (2-0). De fut was er nu wat uit bij de bezoekers en op ’t einde kon ook Steven Esselens de stand nog opdrijven, 3-0.

Zat 13 nov  Sjoeters A – Cafeboontjes Asse A   2-1

Als nieuwkomer in 1e afdeling staan de Sjoeters verrassend op de 5e plaats. De voorbije 2 weken werd er telkens nipt gewonnen met 3-2 en 2-3. Deze keer was de hekkesluiter op bezoek. Het trainersduo Paul Roels en Patrick Coudyser had hun spelers vooraf gewaarschuwd voor onderschatting van de tegenstander. Ondanks windvoordeel kon de A ploeg zijn gewone spel niet opdringen aan de tegenstander. Deze was gevaarlijk en al na 10’ moest libero Kurt Tuypens een penaltyfout maken op de bezoekende spits, 0-1. De Sjoeters wilden wel reageren maar de enorme wind liet zaterdag geen goed voetbal toe. Toch was het al snel 1-1 via Jitse Meskens. Alles was te herdoen. Even voor de rust kon kapitein Danny Vrijdag oprukken op rechts en zijn voorzet belandde met hulp van de strakke wind in de winkelhaak 2-1. Na de rust waren de bezoekers nog gevaarlijk met oa een schot op de lat maar de Sjoeters hielden stand en behaalden zo opnieuw een nipte overwinning. Spijtig genoeg (ook voor de gasten van de Seats) met geen propagandavoetbal maar de 3 punten zijn ook belangrijk. De ploeg blijft, na een 16 op 18, op de 5e plaats in de rangschikking.

Zat  14 nov  Sjoeters B – FC Hulst 4-0

Na de voorbije 9 op 9 kwam nu hekkensluiter in 3e, FC Hulst, op bezoek. Deze derby bracht heel wat toeschouwers mee maar ook hier kon de match, ook door de felle wind, niet echt boeien. De Sjoeters domineerden (gestart met windvoordeel) en Sven Carlier kon een mooi doelpunt maken op het kwartier. Dirk Vandenhoeck vond dat hij niet mocht achterblijven en maakte er, eveneens na een individuele actie, 2-0 van. Na de rust werd het via Sven nog 3-0 en Bart Dierickx zorgde voor de 4-0. Met nog 15’ te spelen kreeg de match die tot dan toe sportief was verlopen zonder kaarten een abrupt einde. Na een akkefietje met de bezoekende doelman die rood kreeg, besliste de scheidsrechter er voortijdig een einde aan te maken. De spelers van de B ploeg treurden hier niet om en konden alzo een kwartier langer nagenieten in kleedkamer en kantine van de overwinning. Na de 12 op 12 is de B ploeg nu vierde in de stand. Nu wachten echter wel twee moeilijke matchen tegen 1 en 2.