Winst en verlies voor de Sjoeters

Zat 13 sept  VK De Sjoeters – FC Legia   3-0

Voor de eerste thuismatch van de eerste ploeg van de Sjoeters kwam FC Legia op bezoek, de Polen die vorig seizoen nog derde eindigden, net voor de Sjoeters zelf.

Het werd een hardbevochten maar faire match. De bezoekers startten het sterkst maar de Sjoeters hielden stand en na zo’n 15’ werd het evenwicht hersteld. Koeman kwam na zo’n 20’ alleen voor doel maar miste. 5’ Voor de rust kon Dan Schelfaut op hoekschop van Kurt Willems vrij inkoppen. Na de rust ging Koeman op de doelman af maar werd foutief gestopt. Kapitein Danny Vrijdag nam zijn verantwoordelijkheid en zette de penalty feilloos om (2-0).

De bezoekers gaven zich niet gewonnen en drongen sterk aan. De verdediging kreeg het moeilijk maar hield stand. Doelman Yves Vandenbroucke redde gepast en hield de nul op het bord. Op hoekschop van Koeman kon Patrick Buschaert inkoppen en meteen de eindstand vastleggen. Door deze knappe overwinning tegen één van de betere teams van de reeks hebben de Sjoeters nu 4 op 6 en hebben ze hun start alleszins niet gemist.

Zat  13 sept  Sjoeters veteranen – Opel Boys veteranen 0-1

Na het gelijkspel van vorige week bij Essene stond er deze keer opnieuw een zware match op het programma voor de veteranen van de Sjoeters. Opel Boys uit Asse die vorig jaar een testmatch voor titel speelde kwam duidelijk naar de Sjoeters voor de drie punten. Het werd evenwel een gelijkopgaande match met wisselende kansen. Even voor de rust kwamen de bezoekers na een mooie combinatie op voorsprong (0-1).

Na de rust zetten de Sjoeters alles op alles om terug te komen. Het centrale middenveld met Maarten, Greg en Yvan verzette heel wat werk maar de sterke bezoekers hielden stand en het bleef uiteindelijk 0-1, een nipte nederlaag voor de veteranen die volgende week opnieuw een zware uitmatch voor de boeg hebben.