AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 14 okt  Schoonaarde – Sjoeters Dames   0-8

Vrijdagavond stond de steeds moeilijke verplaatsing naar Schoonaarde op het programma. Het was zeker een te duchten tegenstander aangezien ze vorig seizoen net naast de titel grepen. Onze meisjes waren gebrand op een goede prestatie en startten uitstekend aan de wedstrijd. Ze kwamen dan ook meer dan verdiend op voorsprong via Nele Boonen. Even later kon diezelfde Nele met een krachtige kopstoot de score verdubbelen zodat ze met een 0-2 voorsprong konden gaan rusten. De thuisploeg kwam iets snediger uit de kleedkamer, maar de moed zakte hen in de schoenen wanneer Nele Van den Broeck al snel de geruststellende 0-3 tegen de netten trapte. Enkele minuten later benutte Lien een penalty nadat een uitstekende trap van Annelore met de hand uit doel werd geweerd. Ook Elly pikte haar doelpuntje mee met een schitterende vrije trap in de kruising. Net zoals de vorige partij leek een doelpuntenfestival eraan te komen. Stien en nog twee keer Lien zorgden voor een ruime 0-8 overwinning. Een knappe wedstrijd van onze meisjes met alweer mooi combinatievoetbal en een ijzersterke verdediging. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Katrien De Smedt, Niky De Kegel, Liesbeth Booghmans, Lise Hoogewys, Stien Raedemaeker, Annelore De Potter, Elly De Kegel, Nele Van den Broeck, Lien Thoen, Nele Boonen, Tinneke Van den Broeck, Tatjana Van Heymbeeck, Ella Robberechts.

Vr 14 okt  Sjoeters recreatief – Kapelle op den Bos   3-3

Na een weekje rust mochten de recreatieven vd Sjoeters opnieuw aantreden tegen Kapelle op den Bos, traditioneel een sterke tegenstander, maar deze keer wel erg sterk. De voor de gelegenheid versterkte bezoekers namen direct het initiatief en de Sjoeters moesten terug. Na zowat 15’ overwicht konden de bezoekers voor het eerst verdiend scoren. De aanvallen bleven komen en het werd algauw 0-2. De Sjoeters kwamen nu wat meer in de match en opportunist Serge kon een kleine aarzeling in de verdediging afstraffen (1-2). De hoop was weer maar nog voor de rust werd het 1-3. Na de pauze een ander spelbeeld. De Sjoeters kwamen nu gemotiveerd op het veld en na een penaltyfout op Kim De Kegel kon Xavier scoren (2-3). De match kon nu alle kanten uit. Zowel de gelijkmaker als de 2-4 hing constant in de lucht maar 5’ voor tijd kon Serge scoren na een gemeten voorzet van nieuwkomer Kurt Dobbelaere (3-3). Meteen de eindstand. Een op karakter bereikt gelijkspel zodat de recreatieven nog altijd ongeslagen blijven dit seizoen.

Zat 15 okt  Sjoeters A – Kiwis Anderlecht   2-4

Na het duurbevochten gelijkspel van vorige week wachtte de A ploeg deze keer een loodzware opdracht tegen Kiwis uit Anderlecht, dit jaar titelkandidaat met nog altijd het maximum van de punten. De bezoekers lieten al direct hun ambities blijken en drongen de thuisploeg terug. Aanvankelijk werd dit nog goed opgevangen maar na zo’n 15 stond het 0-1. De Sjoeters konden enkel op stilstaande fasen wat dreigen en kregen 5’ voor de rust de kans op de 1-1 na een geweerd schot van Robin Panneels op voorzet van Bert. In plaats van 1-1 werd het op slag van rust 0-2 op hoekschop. Na de pauze speelden de Sjoeters agressiever en werden gevaarlijker maar het waren alweer de bezoekers die er 0-3 van maakten. De thuisploeg bleef er voor gaan en 15’ voor tijd scoorde Robin dan toch, alweer op voorzet van Bert. Toen Kurt Robberechts er 5’ voor tijd 2-3 van maakte laaide de hoop op dat er nog puntenwinst inzat. 2’ Voor tijd konden de bezoekers op randje buitenspel er 2-4 van maken en de match was gespeeld. Een eervol resultaat tegen een toch wel sterke tegenstander.

Zat 15 okt  Sjoeters B – Sparta den Bos   4-1

De B ploeg kon eindelijk nog eens vrijuit voetballen tegen een tegenstander die speelde en liet spelen. Het werd een aangename en zeer sportieve match. Na zowat 10’ kon Maarten Kennis de score openen. De wederoptredende Hans Lissens die eerst al eens een hoekschop nipt naast plaatste kon na 20’ met een heerlijk afstandsschot de score verdubbelen. Nog voor de rust kon ook Domien zijn goaltje meepikken op voorzet van Stijn Heyvaert. Doelman David Berloo had tot dan een rustige namiddag beleefd. Na de pauze moest hij zich wel nipt gewonnen geven op een penalty voor de bezoekers (3-1). Toen kapitein Hans dan uitviel moesten de Sjoeters met 10 verder. Toch bleven ze de baas en 10’ voor tijd nam Jitse alle twijfels weg (4-1). Een verdiende overwinning waardoor de ploeg nu opschuift naar de 7e plaats.

Vr  21 okt  20u15 Sjoeters Dames – Bonte (topmatch)