Sterke resultaten voor de Sjoeters!

Vr 15 april  Sporting Opstal – Sjoeters Recreatief   0-2

Na de gemakkelijke uitoverwinning vorige week stond deze keer een moeilijke verplaatsing geprogrammeerd, nl naar Sporting Opstal. De Sjoeters kenden echter een droomstart. Na zowat 3’ haalde Bert De Smedt hard uit, de doelman kreeg de bal niet onder controle en Bertrand De Sitter kon in de rebound scoren (0-1). De Sjoeters bleven goed combineren en creëerden nog wat kansen maar de thuisdoelman keepte een sterke match. 15’ Voor de rust kon de thuisploeg een penalty niet benutten en bij de tegenaanval kon opportunist Serge de 0-2 op het bord brengen. Diezelfde speler kreeg even voor de rust nog de kans op de 0-3 maar het bleef 0-2. Na de pauze ging de thuisploeg uitdrukkelijk op zoek naar de aansluiting en kregen de Sjoeters het moeilijk maar dankzij een collectief sterke prestatie en op karakter behielden de Sjoeters hun voorsprong en wonnen verdiend met 0-2. Nog 2 thuismatchen en het sterke seizoen zit er op!

Zat 16 april  FC Polonia – Sjoeters A   0-0

De ontknoping voor de titel in 1e afdeling is dit seizoen spannend. Met nog 4 matchen te gaan en 4 punten voorsprong op de tweede ontving leider Polonia de A ploeg van de Sjoeters die aan een sterke terugronde bezig is. Coach Patrick Coudyser koos voor zekerheid en posteerde slechts 1 spits vooraan, nl, Wesley Geeurickx. Daarachter een sterk gestoffeerd middenveld en een zeer jonge verdediging, allen 21 jaar jong met als gelegenheidslibero Joachim Vandevoorde, een stekhouder van de recreatieven. De taktiek klopte. De thuisploeg beet haar tanden stuk op de collectief sterk spelende Sjoeters en slaagde er niet in doelman Yves ernstig te bedreigen. De rust werd dan ook bereikt met een 0-0 stand. Na de pauze drong de thuisploeg sterker aan en speelde doelman Yves Vandenbroucke zich in de kijker. De Sjoeters probeerden nog verzorgd te combineren maar de druk werd sterker en sterker. Polonia trof nog 2 maal de paal en de lat maar kwam niet tot scoren. Het bleef bij een verrassende maar verdiende puntendeling. Naast de sterke prestatie van doelman Yves was dit het resultaat van een sterke, gedisciplineerde collectieve prestatie van de ganse groep. Een pluim voor de ganse ploeg!

Zat 16 april  Tref – Sjoeters B   1-3

De B ploeg van de Sjoeters moest ook naar Brussel, nl naar FC Tref, de 2e in de stand. Blijkbaar liggen de topploegen de Sjoeters wel want nadat een paar weken de 3e in de stand New Fontaine op hun terrein verslagen werd, was het deze keer de beurt aan de 2e, Tref. De B ploeg begon sterk en het was verdediger Nick Crombé die met een hard afstandsschot de doelman te grazen nam. Nog voor de rust werd het 0-2 via Thomas De Sitter. Na de pauze kwam de thuisploeg meer opzetten en uiteindelijk scoorden ze de aansluitingstreffer (1-2). De Sjoeters wilden echter kost wat kost het carnavalweekend feestelijk inzetten en het was de jongste van de ploeg Maarten Kennis die alle twijfels wegnam met een derde treffer, 1-3, meteen de eindstand. Volgende week wacht nu de derbyverplaatsing naar Cristal Boys.