DE SJOETERS GENIETEN VAN DE TITEL!

Zat  16 mei  VK De Sjoeters – Sportam 2-1

Nadat de 20 gasten van de Sjoeterseats genoten hadden van de champagne en het lekkere etentje konden de kersverse kampioenen van 2e afdeling, de Sjoeters aan hun match beginnen. Het was Louis Robberechts die de eer had de aftrap te geven nadat de sympathieke bezoekers een boeket bloemen bezorgd hadden aan gelegenheidskapitein Jeroen Van Dooren. De Sjoeters speelden ontspannen en combineerden vlot. De tegenpartij kreeg niet zo direct vat op het spel en na zowat 15’ kon Jitse Meskens een mooie collectieve aanval afronden (1-0). Er kwamen nog kansen maar geen doelpunten meer. Na de rust en 4 vervangingen probeerden de Sjoeters met de wind mee de beslissing snel af te dwingen maar het waren de bezoekers die onverwacht op 1-1 kwamen met een mooi doelpunt. Toen iedereen zich al verzoende met het gelijkspel kon Alfred de winnende treffer binnentrappen (2-1). Door deze overwinning sluiten de Sjoeters het seizoen af met 7 punten voorsprong op de 2e met een doelsaldo van 40 voor en 19 tegendoelpunten op 26 matchen. Na de match werd de titel uitbundig en met het nodige schuim gevierd. Proficiat nog eens aan trainer Paul Roels en zijn spelers. Ook een beloning voor het geleverde werk van bestuur, vriendenkring en medewerkers van de club.

Zat  16 mei  Sjoeters Veteranen – Week Sport Veteranen 1-1

Na 5 jaar veteranencompetite zet de ploeg er een punt achter en volgend jaar wacht een nieuwe uitdaging, nl Sjoeters B in 3e afdeling (en Sjoeters A in 1ste afdeling). De laatste match was dan ook speciaal. Het werd een gelijkopgaande match tegen een hoger gerangschikte ploeg. Kapitein, doelman Davy Meskens, moest een paar keer gevat tussenkomen maar de rust werd bereikt met 0-0. Na de rust trokken de Sjoeters alle registers open en het was Hans Lissens die een prachtig doelpunt lukte met een vluchtschot (voorlopig het laatste doelpunt voor de veteranen). De zo begeerde overwinning in de laatste match was bijna binnen maar de bezoekers dachten er anders over en lukten eveneens een mooi doelpunt, de gelijkmaker. Sjoetermonument Patrick Van Buggenhout moest nog gekwetst voortijdig het terrein verlaten. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel. Hierdoor eindigen de veteranen nog op een mooie 6e plaats na een desastreuse competitiestart. Ook proficiat aan coach Dirk Kennis, zijn assistenten Jef van Assche en Danny Van Puyvelde en de spelers voor het voorbije seizoen en vooral voor de voorbije 5 jaar in de veteranencompetitie waar niet alleen een titel maar ook een bekeroverwinning werd behaald.