AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 18 maart  Daltons Malderen – Sjoeters Recreatief   1-2

De Sjoeters recreatief speelden een sterke match in Malderen. Tijdens de eerste helft verliep het spel aanvankelijk gelijkopgaand maar na een kwartier namen de Sjoeters het initiatief en de kansen kwamen. De doelman redde een paar kansen maar na een knappe actie van Serge zette deze Xavier aan het kanon en deze laatste miste niet (0-1). Het middenveld bleef goed draaien zowel centraal als op de flanken en Kim De Kegel liet zich opmerken door na een mooie persoonlijke dribbel voorbij 3 spelers knap af te werken (0-2). De score had tijdens de 1e helft nog hoger kunnen oplopen hoewel ook doelman Ali eens gepast moest tussenkomen om een tegendoelpunt te verhinderen. Na de pauze hetzelfde spelbeeld zij het met wat minder kansen. Het bleef lange tijd 0-2 tot er 10’ voor tijd een penalty kwam voor de thuisploeg (1-2). Verder kwamen de Daltons niet meer en Xavier miste nog, alleen op doel af, de kans op de 1-3. Al bij al een mooie en verdiende uitoverwinning.

Zat 19 maart  Sjoeters A – Warnimont   2-1

Nadat de gasten van de seats een lekker maaltijd hadden genoten was het aan lokaalhoudster van de Sjoeters, Eliane, om de geschonken matchbal, af te trappen. Was het de eerste warmte of de (hobbelige) staat van het veld, maar noch de Sjoeters, noch hun tegenstander, kwamen aanvankelijk tot goed voetbal. De intentie was er wel maar de laatste pass lukte altijd net niet. Het laatste kwartier kwam er meer druk van de thuisploeg maar het bleef 0-0 bij de rust. Direct na de pauze werd een misverstandje in de verdediging direct afgestraft (0-1). De Sjoeters moesten nu wel echt aan de bak en het was Kurt Robberechts die na een vrijschop van Kristof Vermoesen van dichtbij kon scoren. De thuisploeg ging nu verbeten op zoek naar de winnende treffer. 15’ Voor tijd werd er nog een doelpunt voor de Sjoeters afgekeurd voor buitenspel maar 10’ voor tijd was het toch zover. Wesley Geeurickx kon een hoekschop hard inkoppen (2-1). In de laatste minuut miste diezelfde speler nog de mogelijkheid op de 3-1 maar het bleef bij een verdiende 2-1 overwinning waardoor de ploeg nu een 15 op 18 neerzet en naar de 7e plaats klimt in de stand.

Zat 19 maart  Sjoeters B – Sportam   2-3

Na de aftrap van matchbalschenker Pol Geeurickx werd de match op gang getrokken. De thuisploeg ging voluit haar kans tegen de hoger gerangschikte tegenstander en kwam een paar keer dicht bij de openingstreffer maar het waren uiteindelijk de bezoekers die met voorsprong de rust ingingen. Na de pauze bleven de Sjoeters erin geloven en dit werd beloond met de gelijkmaker van de heroptredende Lieven Goossens. Er kwamen nu nog meer kansen en na sterk aandringen binnen de 16 was het uiteindelijk Frank en Bert die samen voor de 2-1 voorsprong zorgden. De bezoekers gaven zich echter nog niet gewonnen en zo’n 10’ voor tijd stond het opnieuw gelijk. Na nog wat wisselende kansen legde iedereen zich al neer bij een gelijkspel maar het was de bezoekende spits die een paar seconden voor afsluiten toch nog wist te scoren (2-3). Een koude douche voor de Sjoeters die dit zeker niet verdienden na een sportieve en zeer goed door de scheidsrechter geleide match.