Tweemaal winst voor de Sjoeters!

Vr 18 sept  Sjoeters Recreatief – Daltons Malderen   5-2

Na een nederlaag en een gelijkspel wilden de Sjoeters ook wel eens de drie punten binnenhalen. Met een tegenstander als de Daltons is dit echter niet evident.

Toch speelde de thuisploeg een goeie partij en al na 5’ stond het 1-0 via Sven Carlier. De eerste aanval vd bezoekers leverde echter de gelijkmaker op. De Sjoeters waren niet aangeslagen en het was opnieuw Sven Carlier die er mooi 2-1 van maakte. Nog voor de rust werd het 2-2 en nadien opnieuw via Sven (een hattrick) 3-2.

Na de rust was de thuisploeg baas en dit moest ook resulteren in doelpunten. Eerst kon Bert De Smedt scoren met een kopbal en uiteindelijk was ook topschutter Xavier Depestel aan het feest, 5-2, meteen de eindstand. Alleszins een veel betere prestatie dan de week ervoor voor onze recreatieven die nu een weekje mogen rusten.

Zat 19 sept  VK De Sjoeters A – Brussels Bulldog   1-2

Na de hoopgevende overwinning van vorige week moest de A ploeg één van de titelkandidaten partij geven, nl Brussels Bulldog, een ploeg die vorige week nog de kampioen vd voorbije 2 jaar 5 doelpunten aansmeerde. Het respect was dus groot bij de spelers voor de tegenstander maar al snel bleek dat we zeker de evenknie waren en het spel ging goed op en af. Na zowat 20’ kon Kristof Fosselle een mooie aanval mooi afronden via een goed geplaatste kopbal op voorzet van Maarten Vanderstappen (1-0). Spijtig genoeg kon de ploeg de voorsprong niet vasthouden tot bij de rust. Op slag van rust scoorden de bezoekers de gelijkmaker. Na de rust kwamen de Sjoeters sterk uit de kleedkamer en al na 1’ kon Dan Schelfaut binnenkoppen op voorzet van Bert De Smedt. Een verdediger hield de bal voor of achter de lijn uit doel en het bleef 1-1. Het spel was verdeeld en de bezoekers werden ongeduldig. Doelman Yves VD Broucke moest 5’ voor tijd zijn kunnen tonen om en doelpunt te vermijden maar op amper 2’ voor tijd moest hij zich dan toch gewonnen geven (1-2). Deze score veranderde niet meer en de spelers waren dan ook ontgoocheld om een onverhoopt punt nog zo kort voor tijd te verspelen. Deze prestatie geeft evenwel hoop en vertrouwen voor de komende matchen.

Zat  19 sept  Sjoeters B – Vollezele 1 2-1

Na een weekje rust moest de B ploeg de wei in tegen nieuwkomer Vollezele. Coach Dirk Kennis moest een paar spelers missen en het was dan ook wat afwachten wat zijn mannen zouden vermogen tegen deze ploeg. De eerste helft was gelijkopgaand maar het waren toch de bezoekers die scoorden (0-1). De Sjoeters zelf waren ook kort bij een doelpunt via een vrijschop van Luc Bosman op de lat.

Na de rust en een paar vervangingen ging de thuisploeg op zoek naar de nodige doelpunten. Het was opportunist Sven Carlier die een mooie individuele actie afrondde en de Sjoeters op gelijke hoogte bracht zowat 15’ voor tijd. De thuisploeg wou meer en 10’ voor tijd kon kapitein Michiel Costers een voorzet van Sven succesvol in doel verlengen. De bezoekers gaven zich echter nog niet gewonnen en doelman Davy Meskens moest nog twee keer zijn kunnen tonen om de zege thuis te houden. Met 4 op 6 heeft de B ploeg zijn start niet gemist.