Gelijkspel, winst en verlies voor de Sjoeters

Vr 19 feb  Lambrecht Opdorp – Sjoeters recreatief   1-9

Na een zeer lange winterstop kwamen de recreatieven van de Sjoeters eindelijk weer eens aan voetballen toe. Dit op verplaatsing bij Lambrecht uit Buggenhout. Coach Patrick De Meersman kon over 18 spelers beschikken en zijn ploeg zette onmiddellijk druk op de thuisploeg. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Xavier Depestel. De andere spits Serge kon niet achterblijven en maakte er 0-2 van. Nog voor de rust werd het 0-3 via Bram Wijns. Direct na de pauze kon de thuisploeg nog even milderen tot 1-3 maar van dan af werd het een doelpuntenkermis voor de Sjoeters recreatief die de grootste zege uit hun bestaan boekten, nl 1-9, dit na doelpunten van Kevin, Bert (2), Serge (2) en Xavier. Deze zege werd natuurlijk duchtig gevierd achteraf. Afwachten of er volgende week thuis kan bevestigd worden.

Zat 20 feb  Sjoeters A – FC Polonia   1-2

Net als twee weken geleden kreeg kreeg de A ploeg opnieuw een topploeg te bekampen. Twee weken geleden werd het 1-2 en deze keer werd het opnieuw 1-2 na een felbevochten en spannende match. De Polen kwamen na zowat 10’ op voorsprong. De thuisploeg reageerde gevat en kampte zich opnieuw in de match. Gerd van Assche kon na 20’ na een mooie individuele actie de gelijkmaker scoren. Na de rust startten de Sjoeters met windvoordeel en drongen de tegenstander terug. Deze maakten een paar zware fouten en kregen terecht rood. Met 11 tegen 10 probeerden de Sjoeters het verschil te maken maar het waren de bezoekers die ietwat onverwacht er 1-2 van maakten. De thuisploeg zette nu alles op alles en voerde nog 20’ de forcing met kansen voor Fosselle en Jimmy Rottiers maar het bleef uiteindelijk 1-2 waardoor de A ploeg voor de tweede maal op rij verloor. Hopelijk kan de ploeg volgende week op verplaatsing bij Vaillant uit Asse een goed resultaat neerzetten.

Zat 20 feb  Sjoeters B – Nickyspurters B   1-1

De B ploeg startte met grote verwachtingen aan de match maar moest al snel ondervinden dat de tegenstander een taaie brok zou worden. De bezoekers kwamen tweemaal kort bij de openingstreffer maar doelman Yves Vandenbroucke voorkwam dit. Ietwat onverwacht konden de Sjoeters de score openen op penalty, knap omgezet door Hans Lissens. De bezoekers waren niet aangeslagen en konden nog voor de rust gelijkmaken. Na de pauze verwaterde het spel. Hoezeer beide ploegen nog probeerden lijn te brengen in het spel, het beterde niet. Het bleef bij een wat teleurstellend gelijkspel.