AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr 19 maart  Daltons recreatief – Sjoeters recreatief   2-2

Het werd een mooie voetbalavond op en rond de prachtaccomodatie van de Daltons uit Malderen. Na twee mindere prestatie van de recreatieven stond er deze keer een ploeg op het terrein met de goeie ingesteldheid. Dit resulteerde al direct in een paar mooie kansen maar het was de thuisploeg die bij de eerste aanval wist te scoren. De Sjoeters bleven rustig en probeerden met goed voetbal gelijk te maken maar opnieuw kon de thuisploeg scoren (2-0), meteen ook de ruststand. Na de rust toonden de recreatieven van de Sjoeters hun beste kant. De ploeg bleef gedisciplineerd spelen en langs beide kanten werden er kansen afgedwongen. Serge kwam dicht bij de aansluitingstreffer maar het was Steven Esselens die een goeie match bekroonde met een mooi doelpunt 10’ voor tijd. Met 2-1 was alles nog mogelijk en het begon zowaar te spoken in Malderen. De gelijkmaker hing in de lucht en topschutter Xavier deed het! Op 2’ voor tijd stond het 2-2. En zo bleef het ook. Een pluim voor de spelers van coach Patrick De Meersman voor hun goeie mentaliteit en weerbaarheid.

Zat 20 maart  Sjoeters A – FC Depot Vlezenbeek   1-1

De Sjoeters als 4e kregen het bezoek vd nummer 5 FC Depot uit Vlezenbeek. Een club gelijkaardig aan de Sjoeters wat betreft werking en ingesteldheid. Het beloofde dan ook een spannende en sportieve match te worden en zo werd het ook. De Sjoeters startten met sterk windnadeel en moesten zich aanvankelijk beperken tot verdedigen maar geleidelijk aan werd het evenwicht hersteld. Toch scoorden de bezoekers via een vrije trap, gedragen door de wind. Het sterke centrale middenveld met Gerd Van Assche, Kurt Tuypens en Kristof Vermoesen hield de bal laag en in de ploeg en Jitse Meskens werd een paar keer mooi aangespeeld op links maar een doelpunt bleef voorlopig uit. Een slimme hoekschop tussen Fosselle en Vermoesen bracht Kurt Tuypens in schietstelling en hij aarzelde niet (1-1). Na de rust met 3 vervangingen kende de thuisploeg pech toen aanvaller Sven Carlier zich al na 2’ kwetste en trainer Paul Roels zelf de wei in moest. De tweede helft was van mindere kwaliteit en op een paar halve kansen na werd er geen gevaar meer gecreëerd. Het bleef bij een billijk gelijkspel na een sportieve match met een degelijke leiding.

Zat 20 maart  Sjoeters B – St Michiel Jette   0-3

De B ploeg van de Sjoeters kreeg de leider uit de competitie te bekampen en begon zeer aanvallend. Zeker 3 tot 4 goeie kansen werden afgedwongen maar het waren de bezoekers die bij een eerste counter konden scoren. De Sjoeters bleven echter goed spelen en verdienden wel de gelijkmaker maar de bal raakte niet in doel, iets wat wel lukte bij de leider, 0-2 bij de rust. Na de rust konden de bezoekers de match rustig controleren en de overwinning kwam niet meer in gevaar. Op ’t einde werd de voorsprong zelfs nog uitgediept tot 0-3. Nu donderdag krijgt de B ploeg de kans om nog eens voor de overwinning te gaan thuis tegen Likert.