AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 19 sept  Sjoeters Recreatief – Daltons Malderen   1-2

De Sjoeters recreatief kregen met de Daltons een ploeg tegenover zich die dit seizoen voor het eerst met een tweede ploeg aantreedt naast hun competitieploeg. Het werd een echte meevaller, zowel op als naast het veld.

Vooreerst werd het een evenwichtige en sportieve match met een spannend slot en ook na de match werd er samen nog lang nagekaart over dit eerste duel.

Tijdens de eerste helft waren de betere kansen voor de bezoekers maar doelman Ali speelde een goeie match en hield zijn netten schoon. Na de rust namen de Sjoeters wat meer initiatief en zowel Xavier als Serge waren kort bij de openingstreffer. Het waren echter de bezoekers die na 15’ scoorden (0-1). Toen het er naar uitzag dat dit de uitslag zou worden kregen we nog een spannend slot te zien. 3’ Voor tijd kon Xavier op penalty gelijkmaken en nog geen minuut later werd Sven Carlier gehaakt in de zestien en opnieuw penalty voor de Sjoeters die alzo nog onverwacht een 2-1 overwinning konden boeken. Serge trapte maar miste en dit in de laatste minuut. De bal werd nog ingetrapt, naar voor waar de verdediging van de Sjoeters nog wat verrast was en het werd 1-2, match gedaan. De ontgoocheling bij de thuisploeg werd echter doorgespoeld in de kantine en iedereen is opnieuw gemotiveerd voor de volgende match.

Zat 20 sept  Fontaine vet – Sjoeters veteranen   3-0

De veteranen van de Sjoeters beleven een moeilijke seizoensstart. Heel wat gekwetsten en een aantal andere belangrijke spelers die voorlopig nog niet kunnen aantreden. Bovendien heeft de ploeg de pech om de eerste weken juist de sterkste ploegen van de reeks te treffen. Ook tegen Fontaine was dit nog het geval. De Sjoeters begonnen met goeie moed aan het duel en konden de rust nog bereiken met een 0-0 stand. Na de rust bleef het nog een tijdje zo maar de thuisploeg kon dan driemaal scoren en telkens op stilstaande fasen, tweemaal een vrijschop in de kruising en een derde goal op hoekschop.

Ondanks deze nieuwe nederlaag blijft de ploeg hoopvol naar de toekomst toe. We moeten samen door de zure appel door.

Volgende week staat echter nog een laatste zware match te wachten, thuis tegen kampioen Cristal Boys, die dit seizoen opnieuw startte met een 9 op 9.

Zat  20 sept  FC Peutie – VK De Sjoeters 1-5

De eerste ploeg van de Sjoeters is het seizoen goed gestart. Na de mooie 3-0 overwinning van vorige week tegen Legia moest er nu bevestigd worden op verplaatsing bij Peutie.

De ploeg wou maar al te graag en nam direct het initiatief. Het was dan ook even schrikken toen de thuisploeg na 10’ op voorsprong kwam via een aan de tweede paal binnen gewaaide bal. De Sjoeters bleven rustig en nog geen 5’ later kon Frank Uyttersprot er na een persoonlijke actie 1-1 van maken. De strateeg op het middenveld, Kurt Tuypens maakte er met een listig schot 1-2 van en nog voor de rust werd het 1-3 na een zeer mooie persoonlijke actie van Koeman, een beauty. Tussendoor had doelman Yves de thuisploeg nog moeten weerhouden van een tweede treffer. Na de rust konden de ingekomen spelers Kristof Vermoesen, Eddy Verhasselt en Thomas De Cooman de klus afmaken. Thomas maakte een kwartier voor de tijd de 1-4 eveneens na een persoonlijke actie en het was kapitein Danny Vrijdag die de eindstand vastlegde, 1-5.

Zaterdag wacht nu de match tegen Cristal Boys A dat, net als de Sjoeters, 7 op 9 telt en de rangschikking aanvoert.