AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 2 nov  Troubleshooters Asse – Sjoeters Dames   0-2

Afgelopen voetbalweekend trokken onze meisjes naar de ongeslagen leider van dit seizoen nl. Troubleshooters. De thuisploeg startte het best aan de partij met meer balbezit, maar uitgespeelde kansen zaten er niet meteen in. Geleidelijk aan herstelden onze meisjes het evenwicht en kwamen ze zelfs op voorsprong. Tania verstuurde een knappe pass richting Lore H., die de doelvrouw op haar weg vond, maar Patricia was goed gevolgd om de bal alsnog over de doellijn te trappen. Onze meisjes kropen wat terug en de thuisploeg kwam opnieuw beter in de partij. Ze konden tweemaal alleen richting Els, maar de lat of Tinneke redden de meubelen. Even voor de rust kon Troubleshooters na geharrewar voor doel toch scoren, maar de scheidsrechter zag de bal niet over de lijn. Na de pauze zagen we een veel evenwichtigere wedstrijd met af en toe steriele druk van de thuisploeg, maar Els kon geen enkele keer worden bedreigd. Het waren integendeel de Sjoeters die de score verder konden opdrijven wanneer Nele B. het scherpst reageerde bij geharrewar voor doel. Na een moeilijke en bevochten match keerden onze meisjes toch met de drie punten naar huis. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Britt Storme, Niky De Kegel, Liesbet Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Stien Raedemaeker, Nele Van den Broeck, Tania Louage, Lore Hervent, Nele Boonen, Patricia Thys, Sofie Vermeerbergen, Jolien De Donder, Lore François.

Vr 2 nov  Sjoeters Recreatief – Lippelo   3-3

De recreatieven, die totnogtoe al hun wedstrijden hadden gewonnen, kregen Lippelo op bezoek. Jaarlijks een moeilijke tegenstander. Dit was deze keer niet anders. Toch zag de start er veelbelovend uit. Na amper 1’ kon Serge reeds scoren op aangeven van Michel Mergan. De bezoekers waren niet aangeslagen en bleven rustig combineren. Interimcoach Dirk Boeykens moest dan na 10’ zelf inspringen om de gekwetste Kim te komen vervangen. De bezoekers stelden dan al snel gelijk en toen even later Dirk zelf gekwetst het terrein diende te verlaten stond de thuisploeg met 10. Het werd 1-2 en zelfs nog 1-3 voor de rust. De match leek gespeeld en de 1e nederlaag een feit. Ondertussen had Joachim, die terugkwam uit kwetsuur, de ploeg komen aanvullen. In de 2e helft zagen we een Sjoeterploeg die enorm veel inzet en vooral wilskracht toonde om alsnog terug te komen. De bezoekende doelman was evenwel uitstekend en voorkwam tegendoelpunten. De Sjoeters bleven echter komen. En toen was er Michael Esselens die z’n ploeg opnieuw hoop gaf door een magistrale vrijschop keihard binnen te trappen. Er volgde dan nog een belegering maar de bezoekende doelman bleef sterk presteren?. Tot Michael opnieuw, 5’ voor tijd zich ontpopte tot de man van de match door er 3-3 van te maken. 1 Van de meest beklijvende matchen vd voorbije jaren voor de recreatieven. Een dikke proficiat aan coach en spelers.

Zat 3 nov  Likert – Sjoeters B   2-2

De B ploeg heeft totnogtoe niet verloren deze competitie maar heeft het toch ook nog niet te breed gehad om de matchen (overtuigend) te winnen. Ook deze match was dit zo. De tegenstander was nochtans niet zo sterk en speelde vooral op karakter. De B ploeg had bovendien de tegenslag op een scheidsrechter te botsen die dubieuze beslissingen nam en telkens in het nadeel van de Sjoeters. Bovendien was het veld zo zompig dat goed voetballen bijna niet mogelijk was. De rust werd bereikt met een 1-0 achterstand na een goal in de rebound. 10’ In de 2e helft kon Fosselle scoren op aangeven van Danny Vrydag. 5’ Later stond het echter 2-1 en werd libero Jef van Assche onterecht uitgesloten. Met 10 deden de Sjoeters er alles aan om terug te komen en 10’ voor tijd lukte dit op vrijschop van Bart Dierickx. De Sjoeters gingen nog voor de overwinning maar paal en lat beletten dit. Even voor tijd was er dan nog gelukkiglijk doelman Kim die de 2-2 op het bord liet. Volgende week opnieuw een belangrijke thuismatch voor de B ploeg.

Zat 3 nov  Bobo Overijse A – Sjoeters A   2-1

Na een aantal moeilijke matchen keek de A ploeg uit naar deze match om opnieuw aan te knopen met puntenwinst. Bobo telde 2 punten meer. De Sjoeters begonnen goed en drukten de thuisploeg weg. Na 10’ werd dit overwicht omgezet in een 0-1 voorsprong via Frank Uyttersprot op aangeven van Robin. Even later de kans op 0-2 maar het bleef 0-1 en de thuisploeg kwam 10’ voor de rust op 1-1. Met de pauze deed coach Patrick Coudyser twee vervangingen maar direct na de rust werd het 2-1. De Sjoeters waren wat aangeslagen. Bovendien was het zoeken naar evenwicht in de ploeg en was het betere voetbal vd 1e helft wat verdwenen. Jitse kreeg wel nog een open kans op de 2-2 maar ook de thuisploeg had nog kansen op counter om verder uit te lopen. Uiteindelijk bleef het bij een pijnlijke 2-1 nederlaag.