Winst, gelijkspel en verlies voor de Sjoeters

Vr 2 okt  Sjoeters recreatief – Vet Ramsdonk   3-2

Na een weekje rust waren de Sjoeters recreatief opnieuw present, deze maal tegen Ramsdonk, normaal gezien een haalbare kaart. De bezoekers kwamen echter sterker voor de dag dan andere jaren en het werd dan ook een spannende match. De eerste helft verliep gelijkopgaand maar het waren de bezoekers die scoorden uit een vrijschop.

Bij de rust voerde coach Patrick De Meersman een paar vervangingen door zoals gebruikelijk en het was nieuwkomer Michael Esselens die bij zijn eerste baltoets de score in evenwicht bracht. Nadien verliep het spel gelijkopgaand maar toen Libero Dirk Boeykens 15’ voor tijd gekwetst uitviel zag het er niet goed uit voor de Sjoeters. Met zijn tienen speelden ze echter zeer gemotiveerd en het was Xavier Depestel die tweemaal scoorde op 2’ tijd, 3-1. De bezoekers konden nog terugkomen tot 3-2 maar verder geraakten ze niet. Het bleef bij een nipte 3-2 overwinning.

Zat 3 okt  VK De Sjoeters A – Lamme Guiche Halle   0-3

Na de hoopgevende uitoverwinning van vorige week kreeg de A ploeg opnieuw een ploeg te bekampen die ze zeker moet aankunnen, nl Lamme Guiche uit Halle. Coach Patrick Coudyser moest achteraan wel twee belangrijke spelers missen, nl Danny Vrijdag en Dan Schelfaut maar toch was de ploeg erop uit om te bevestigen.

Met de wind mee had de thuisploeg wat meer veldoverwicht maar echte kansen bleven uit. De bezoekers konden van een lichte aarzeling in de verdediging profiteren om te scoren. Na de rust probeerden de Sjoeters de zaken te forceren maar het waren opnieuw de bezoekers die scoorden (0-2). De Sjoeters zetten nu alles op alles en zowel Frank als Patrick kregen een open kans om te scoren maar het bleef 0-2. 10’ voor tijd zette Kurt Robberechts ideaal voor aan Frank maar opnieuw kreeg hij de bal er niet in. Het zat de Sjoeters duidelijk niet mee. Juist voor het einde konden de bezoekers nog een derde maal scoren, evenwel uit voorafgaand buitenspel. De eindstand stond echter vast en de nederlaag was een feit. Intrinsiek waren de Sjoeters zeker de evenknie van de bezoekers maar de bezoekers wonnen verdiend omdat ze meer overtuiging en meer ‘grinta’ toonden dan de Sjoeters.

Zat  3 okt  Sjoeters B – Siccard Boys Merchtem 0-0

Met de Siccard Boys uit Merchtem kregen de Sjoeters voor de derde maal op 4 matchen een echte derby te betwisten. Onder een grote publieke belangstelling werd het een evenwichtige match met 2 aan elkaar gewaagde ploegen. Met de wind mee konden de bezoekers in de eerste helft wat meer druk zetten zonder evenwel doelman Davy Meskens echt in gevaar te kunnen brengen. Na de rust opnieuw het zelfde spelbeeld met wisselende kansen. De match kon nog alle kanten uit.

Lieven Goossens kreeg 10’ voor tijd de kans om de match te beslissen. Hij lobde de doelman mooi maar zijn schot kwam op de lat terecht. Het bleef 0-0.

Hierdoor blijft de B ploeg van de Sjoeters na 4 speeldagen nog altijd ongeslagen maar door de 3 draws telt de ploeg nu 6 op 12.