Seizoenstart Sjoeters

Vr 2 sept  Sjoeters recreatief – Daltons Malderen   2-2

Vorige week kwamen de recreatieven al een week eerder dan gewoonlijk in actie tegen de veteranen van Asse Zellik. Het werd toen 4-2 na een zuivere hattrick voor de rust van Serge (3-0) en Greg Snoeck na de rust. Tegen de Daltons is het traditioneel een moeilijke match en dit was deze keer niet anders. De start was nochtans veelbelovend met na 5’ een mooi kopbaldoelpunt van Xavier op voorzet van Bert De Smedt. Nog voor de rust kon diezelfde speler na een mooie individuele actie de stand opdrijven (2-0). De tweede helft was evenwel nog maar pas bezig of het was al 2-1 na een mistasten in de verdediging. Het samenspel lukte niet meer zo goed bij de Sjoeters en het werd zowaar 2-2. Ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg bleef het hierbij.

Zat 3 sept  Sjoeters A – Bobo Overijse A   3-2

Nadat de A ploeg vorig seizoen de start miste wilde hoofdcoach Patrick Coudyser deze keer de competitie met winst starten. De tegenstand was nochtans niet min, nl Bobo uit Overijse, vorig jaar nog 4e. Bovendien moest hij al direct niet alleen zijn doelman maar ook enkele basisspelers missen. Toch kenden de Sjoeters een droomstart. Na amper 2’ kon gouden schoen Kurt Robberechts de stand openen. Even later miste Frank Uyttersprot nipt de 2-0. De bezoekers waren wakker geschud en kwamen goed meespelen met als gevolg na 10’ 1-1 en 10’ later zelfs 1-2. Gelukkiglijk kon de thuisploeg nog voor de rust gelijkmaken via een prachtig doelpunt van Thomas Desitter. Na de rust gingen de Sjoeters op zoek naar de overwinning en nadat Kurt Robberechts nog net miste kon Jitse Meskens toch scoren (3-2). Toen de bezoekers even later hun spelmaker verloren met rood leek de match gespeeld maar omdat de 4-2 uitbleef, bleef het spannend tot het eindsignaal. Een hardbevochten en zeer belangrijke zege voor de A ploeg. Nog te vermelden de goeie match van invallersdoelman Ali in moeilijke omstandigheden.

Zat 3 sept  Sjoeters B – Nickyspurters B   1-2

Voor de 1e competitiematch was het wat afwachten voor de B ploeg wat het zou worden met toch een paar nieuwe jonge spelers in de ploeg. De bezoekers begonnen het snedigst aan de partij en konden dan ook snel op voorsprong komen. De thuisploeg probeerde het tij te doen keren en geleidelijkaan werd het evenwicht hersteld. Nog voor de rust werd het 1-1 na een mooi kopbaldoelpunt van gouden schoen Maarten Kennis op voorzet van Kurt Willems. Na de pauze waren de Sjoeters wat beter in de combinatie maar het bleef een dubbeltje op zijn kant wie er zou winnen. Toen Johan Lissens aan de noodrem moest trekken konden de bezoekers op vrijschop even voor tijd er 1-2 van maken. Doelman Kim Verdoodt speelde een zeer verdienstelijke match maar kon deze winnende treffer spijtig genoeg niet verhinderen. Volgende week beter.