TWEEMAAL WINST EN EEN GELIJKSPEL VOOR SJOETERS!

Vr 20 feb  Lambrecht Opdorp – Sjoeters Recreatief   3-5

Wat aanvankelijk een makkelijke overwinning leek te gaan worden werd nog spannend met een verrassende wending op het einde. De Sjoeters begonnen sterk aan de match en topschutter Serge was na 10’ al tweemaal de verdediging te snel af en het stond 0-2. Even later een gelijkaardige ren en doelpunt van Serge maar alleen de gelegenheidsscheidsrechter had een duwfout gezien en keurde de goal af. Nog voor het halfuur werd het dan toch 0-3 deze keer via de andere spits Xavier Depestel. De doelman van de Sjoeters vond dan de tijd rijp om zich ook te laten opvallen en hij liet zich verrassen op een ongevaarlijk getrapte vrijschop (1-3). Na de rust kwam de thuisploeg wat meer opzetten en kreeg hierbij hulp van de scheidsrechter die twee keer liet scoren uit buitenspel (3-3 op 10’ voor tijd). Gevolg was heel wat discussies over en weer. De thuisdoelman die blijkbaar een zware werkweek achter de rug had kreeg het op zijn heupen van het aanhoudend gemekker en hij vond het voor bekeken. Zijn vervanger kon niet verhelpen dat de Sjoeters nog twee keer scoorden via Bram Wijns en Kevin Willems. Het werd dus uiteindelijk nog 3-5.

Zat 21 feb  Nickyspurters – VK De Sjoeters   0-0

Als leider in de stand ondervond de eerste ploeg van de Sjoeters al direct dat elke tegenstander dan nog meer gemotiveerd is punten af te snoepen. Op een degelijke grasmat maakten de beide ploegen er een boeiende match van. De Sjoeters startten zeer sterk, combineerden zeer goed en drukten de thuisploeg aanvankelijk terug maar echt open kansen en doelpunten bleven uit. De thuisploeg verdedigde zich kranig en probeerde op counter af en toe gevaarlijk te zijn. De Sjoeterverdediging olv libero Michiel Costers speelde echter secuur en kon nog rekenen op Sjoeterdoelman Yves die een prachtige redding liet optekenen. De Sjoeters waren gevaarlijk via Kurt Tuypens en Patrick Busquaert maar het was 0-0 met de rust. Na de pauze gingen de Sjoeters door. Voor de thuisploeg was het pompen of verzuipen maar ook bij de Sjoeters had de slopende eerste helft zijn tol geëist. De passes van het centrale middenveld Kurt, Dan en Koen waren minder precies en het was enkel nog Michiel Costers die de thuisdoelman 5’ voor tijd tot een schitterende redding dwong op een naar de winkelhaak getrapte bal. Jitse Meskens was in de slotminuut nog dicht bij de winninggoal maar het bleef 0-0 na een boeiende en zeer sportieve match.

Doordat de eerste achtervolger ook niet verder kwam dan een gelijkspel blijft de marge één punt en een match minder gespeeld. Deze wordt nu zaterdag afgewerkt.

Zat  21 feb  Pot Agé veteranen – Sjoeters veteranen 1-3

De veteranen van de Sjoeters zijn aan goeie reeks bezig. Na vier overwinningen op rij bleef de ploeg vorige week onverdiend op een gelijkspel steken maar deze week werd de draad opnieuw opgenomen. Het werd een verdiende 1-3 overwinning bij een ploeg die wat plaatsen hoger gerangschikt staat. Dirk Kennis kon na zowat 15’ scoren op voorzet van Sven Carlier maar nog geen twee minuten later stond het 1-1. Doelman Davy Meskens pakte nog uit met twee schitterende reddingen waardoor het bij de rust bij een 1-1 stand bleef.

Na de rust werd de thuisploeg al snel tot 10 herleid door een rode kaart en het was Sven Carlier die er 1-2 van maakte. Dirk Kennis zorgde voor de 1-3 en nadat de thuisploeg nog een speler met rood verloor was de match zeker gespeeld.