AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 21 okt  Sjoeters Dames – Bonte   5-0

Afgelopen voetbalweekend kregen onze meisjes het bezoek van de uittredende kampioen. Nog nooit wisten ze te winnen van Bonte Girls, maar gezien de uitstekende reeks van de voorbije weken, geloofden onze meisjes sterk in hun kansen. Meteen grepen ze de match in handen en hadden ze duidelijk meer balbezit dan de bezoekers. Op echte grote kansen was het toch wachten tot halfweg de eerste helft wanneer Lien alleen richting keepster kon snellen. Deze keerde de bal met de handen buiten het strafschopgebied met een vrije trap als gevolg die Nele Boonen enig mooi binnen krulde. De keepster was uitzinnig van woede en solliciteerde tot twee keer toe voor een rode kaart door na te trappen op de twee Nele’s, maar de scheidsrechter hield die onbegrijpelijk op zak. Ondanks het tumult kon Nele Boonen de score verder uitdiepen zodat onze meisjes met een geruststellende 2-0 voorsprong konden gaan rusten. Ook na de pauze kregen de bezoekers geen enkele kans bij elkaar gevoetbald in tegenstelling tot onze meisjes die op enkele minuten tijd de 4-0 op het bord zetten nadat Lien twee maal wist te scoren. Bij het vierde doelpunt kwam alweer de keepster met de voeten vooruit aangegleden. Deze keer was Lien het slachtoffer en eindelijk trok de scheidsrechter de verdiende rode kaart. Onze meisjes gaven het niet meer uit handen en Elly kon na wat geharrewar voor doel de overtuigende 5-0 binnen trappen. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Katrien De Smedt, Niky De Kegel, Liesbeth Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Lise Hoogewys, Annelore De Potter, Elly De Kegel, Nele Van den Broeck, Lien Thoen, Nele Boonen, Tania Louage, Stien Raedemaeker, Lore Hervent, Katja Cleymans.

Zat 22 okt  FC Depot Vlezenbeek – Sjoeters A   2-3

Voor de verplaatsing naar Vlezenbeek, traditioneel een intense en spannende match, moesten de Sjoeters doelman Yves en spelverdeler Kristof Vermoesen missen. Het werd dus uitkijken wat de nog meer verjongde ploeg er zou van terecht brengen. Het matchbegin was gelijkopgaand met iets meer veldoverwicht voor de thuisploeg. Doelman Kim moest een paar keer gepast tussenkomen. Na 20’ kregen de Sjoeters op penalty (na handspel) de kans op de 0-1. De trap van Bart werd door de doelman geweerd maar de goed gevolgde Jens scoorde toch. De vreugde was van korte duur want 5’ later werd het 1-1 na een afgeweken vrijschop. Even voor de rust 1-2. Opnieuw in de rebound, deze keer via Jitse, na een vrijschop van Bart. Op slag van rust trapte een speler van Depot nog van kortbij over. Na de pauze kon spits Robin met het hoofd scoren na zo’n 5’ (1-3). Even later bijna 1-4 via Jitse op voorzet van Bert. Een al te gretige Bart kreeg na 10’ een tweede geel en de Sjoeters moesten met 10 verder. De ploeg speelde collectief een sterke 2e helft en kwam niet echt meer in de problemen omdat de thuisploeg te weinig combineerde en het met lange ballen zocht. Juist voor affluiten werd het toch nog 2-3 maar de overwinning was binnen. Zeker niet onverdiend na een match waarin de jonge gasten karakter en inzet toonden en ervoor beloond werden.

Zat 22 okt  Likert – Sjoeters B   2-2

Na de riante thuisoverwinning van vorige week wilden de Sjoeters nu ook op verplaatsing eens de drie punten binnenhalen. De tegenstander staat in de middenmoot en was zeker haalbaar. Maar de ploeg was al snel op achtervolgen aangewezen en toen de thuisploeg na 20’ een tweede keer scoorde zag het er niet zo goed uit voor de B ploeg. Op slag van rust kon de gouden schoen Maarten milderen tot 2-1 en na zowat 5’ in de 2e helft bracht diezelfde speler de bordjes in evenwicht 2-2. De Sjoeters bleven domineren en grote kansen afdwingen maar de afwerking liet opnieuw te wensen over. De thuisploeg was nog een paar keer gevaarlijk op lange ballen maar er werd niet meer gescoord. Het bleef bij een 2-2 gelijkspel. Meteen het 3e gelijkspel op verplaatsing.