AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 22 april  Sjoeters Recreatief – Robur Moerzeke   1-4

De voorlaatste match van het seizoen ging tegen Robur Moerzeke, een moeilijke tegenstander waartegen tijdens de heenronde maar nipt werd gewonnen. De omstandigheden zaten duidelijk niet mee en bovendien moest doelman Ali gekwetst het doel verdedigen. Na zowat 15’ stond het dan ook al 0-2. De ploeg vond niet haar draai en speelde een verkrampte partij voetbal. Noch de flanken, noch de spitsen raakten goed in stelling. Toch was er nog even hoop toen Xavier net voor de rust voor de 1-2 zorgde. Na de pauze kopte Bertrand nipt over maar aan de overkant was het wel prijs (1-3). De ploeg kon geen vuist meer maken en het werd uiteindelijk nog 1-4. Meteen de 1e nederlaag van het seizoen. Spijtig voor de ploeg maar het moest er eens van komen. Maar het schitterende seizoen kan natuurlijk niet meer stuk na 17 gewonnen matchen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag. Volgende week staat de laatste match geprogrammeerd tegen Affligem en hopelijk kan de ploeg in schoonheid het seizoen afsluiten.

Zat 23 april  Cristal Boys Merchtem B – Sjoeters B   2-6

Onder tropische temperaturen moest de B ploeg een inhaalmatch spelen bij de buren van Cristal Boys. De thuisploeg begon sterk aan de match en zette de Sjoeters het 1e kwartier onder druk. De verdediging met doelman David Berloo als sluitstuk kreeg het moeilijk maar hield stand. Op een hoekschop getrapt door Bart Dierickx kon Thomas knap binnenkoppen, ietwat tegen het spelbeeld in. Nog tijdens dezelfde minuut stond het 1-1. De Sjoeters kwamen nu wat beter in de match en na doorkoppen van Danny Vrydag kon Jitse simpel binnenknikken (1-2). 5’ Later opnieuw gelijk (2-2). 5’ Voor de rust kon Jitse een individuele actie knap afronden (2-3) nadat Kurt Willems de paal al eens had getroffen. Na de pauze werd het éénrichtingsvoetbal. De thuisploeg die een goeie 1e helft had gespeeld viel fysiek volledig terug. Eerst scoorde Maarten Kennis op voorzet van Kurt Willems en even later maakte Jitse er 2-5 van. 5’ Voor tijd bood zoon Maarten Kennis zijn pa Dirk de 2-6 aan op een schoteltje. Meteen de uitslag en een verdiende uitoverwinning net als vorige week. Op 7 mei staat de laatste match geprogrammeerd bij Brussels United.