AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 22 feb  Sjoeters Dames – Lippelo   0-7

Afgelopen voetbalweekend kregen onze meisjes het bezoek van Lippelo girls, een tegenstander die het hen elke keer opnieuw lastig maakt. Het betrof een wedstrijd voor de beker waar onze meisjes met twee doelpunten verschil moesten winnen om alsnog door te stoten naar de halve finale. De match begon rampzalig voor onze meisjes want na 5 minuten stonden ze al 0-2 in het krijt door 2 afstandschoten die binnen waaiden. De achterstand schudde onze meisjes duidelijk wakker en ze herstelden geleidelijk aan het evenwicht al moesten ze nog een 3e treffer incasseren voor de pauze. Na de rust zakten onze meisjes wat in elkaar en kregen ze nog 4 extra doelpunten om de oren. Toch wel een overdreven uitslag aangezien de bezoekers aan bijna 100% afwerkten. Volgende keer beter!

Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Lore Francois, Niky De Kegel, Liesbet Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Stien Raedemaekers, Tania Louage, Nele Van den Broeck, Elly De Kegel, Jolien De Donder, Lore Hervent.

Vr 22 feb  Daltons Malderen – Sjoeters Recreatief   0-7

Voor de verplaatsing naar de Daltons van Malderen moest coach Patrick De Meersman uitzonderlijk een paar vaste pionnen missen. Maar dit was niet te merken aan de inzet en de sportieve prestatie van zijn ploeg. Aanvankelijk combineerde de thuisploeg nog aardig mee maar de Sjoeters namen de match in handen en de beide spitsen hadden duidelijk een goeie dag. Na zo’n 15’ kon topschutter Serge scoren na een mooie combinatie met Thomas. Deze laatste liet zich niet onbetuigd, speelde een sterke 1e helft en scoorde nog 3x. Tweemaal was zijn medespits Serge de aangever en eenmaal was het op een splijtende pass van Kim De Kegel. Doelman David Berloo moest eenmaal de meubelen redden door een bal in hoekschop te werken. Na de pauze ging het tempo wat naar beneden maar toch werden er nog 3 mooie doelpunten gemaakt. Op een perfecte dieptepas van Greg kon Serge enig mooi in één tijd afwerken voor doel. Maarten maakte er 0-6 van en de laatste goal van Jens Vermeir mocht er ook zijn. Een gekrulde bal met links in de winkelhaak. Meteen de eindstand. Een verdiende overwinning en een goeie prestatie van de ganse ploeg.

Zat 23 Feb  Sjoeters A – Tervuren Rangers   1-2

Het is een match met wisselende kansen en veel emoties geworden ondanks de barre koude. Tegen een hoger geklasseerde ploeg wilden de Sjoeters A iets rechtzetten na de smadelijke thuisnederlaag van vorige week. Beide ploegen hielden elkaar voorlopig in evenwicht met wisselende kansen. Zowel de bezoekers als de Sjoeters kregen kansen om de score te openen maar het bleef 0-0. Noch Domien, noch Jitse of Bram kregen de bal tegen het net. 10’ Voor de rust penalty voor de bezoekers maar de paal en doelman Kim hielden de nul op het bord. Na de rust wat meer druk van de thuisploeg en na zo’n 20’ kon Jitse scoren. De tegenstander kwam echter 5’ later opnieuw gelijk. Jitse miste nog de 2-1 maar ook de bezoekers kregen nog kansen. ’n Gelijkspel was logisch geweest maar de scheidsrechter besliste er anders over. In blessuretijd kende hij onterecht een hoekschop toe aan de bezoekers en deze werd omgezet (1-2). Enorm protest maar het onheil was geschied. De ontgoocheling was groot.