DE SJOETERS BLIJVEN VERBAZEN

Zat 24 okt  FC Polonia – Sjoeters A   2-2

Na de verrassende 6 op 6 moest de A ploeg op verplaatsing bij 1 vd beste teams van 1ste afdeling, nl. FC Polonia. Hiermee stonden ook de twee beste verdedigingen van de reeks totnogtoe tegenover mekaar. Polonia startte sterk maar de Sjoeters speelden gedisciplineerd en hielden goed stand. Na zowat 20’ werd een mooie aanval over rechts mooi afgerond door Kristof Fosselle (0-1). De vreugde was van korte duur want in dezelfde minuut maakte de thuisploeg er 1-1 van. Na de rust moesten de Sjoeters 15’ stand houden tegen een toch wel sterke thuisploeg. 20’ Voor tijd kon de kapitein op hoekschop van Kristof Vermoesen er 1-2 van maken. Opnieuw was de vreugde van korte duur want in dezelfde minuut werd het 2-2. Doelman Yves Vandenbroucke moest nog tweemaal gepast tussenkomen maar de 2-2 was een feit, opnieuw een kleine stunt van de Sjoeters bij 1 van de titelkandidaten Na de 0-3 uitoverwinning bij de andere titelkandidaat Fontaine, een nieuwe stunt voor de Sjoeters A. Volgende week wacht de derby tegen Vaillant uit Asse.

Vr 23 okt  Lippelo – Sjoeters Recreatief   4-2

Na twee hoopgevende partijen moesten de Sjoeters recreatief naar 1 van de sterkste tegenstanders van het seizoen, nl Lippelo. De Sjoeters lieten zich echter niet intimideren en speelden een goeie match. Ook na de 1-0 na 5’ ging de ploeg door. Het was opnieuw Michael Esselens die na een geharrewar op hoekschop de gelijkmaker nette. Totnogtoe slaagde hij erin in elke wedstrijd van de Sjoeters éénmaal te scoren.

Na de rust gingen de Sjoeters door en na zowat 5’ kon Xavier Depestel een perfecte voorzet van Greg Snoeck tegenvoets binnenkoppen. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en kon tot 2-2 terugkomen. Toen iedereen zich al begon neer te leggen bij een billijk gelijkspel kon de thuisploeg nog 2x scoren in de laatste 5 minuten.

Zat  24 okt  Nickyspurters B – Sjoeters B 0-1

Na de pijnlijke 0-1 nederlaag vorige week thuis, wilden de Sjoeters B zich herpakken in Lennik bij Nickyspurters B. Het werd een faire en zeer boeiende match. Na een 0-0 ruststand konden de Sjoeters na de rust het verschil maken, evenwel na een foutieve tussenkomst van de thuisdoelman op een voorzet van Johan Storme (0-1). De thuisploeg probeerde nog maar kon de sterke Sjoeterdefensie met Michiel Costers als libero en Nick Crombé en Peter De Smedt in de defensie, niet meer verontrusten. Het bleef bij een nipte maar verdiende 0-1 overwinning. Te vermelden nog het geslaagde heroptreden van spelverdeler Hans Lissens.