DE SJOETERS BLIJVEN AAN HET FEEST

Vr 25 feb  Sjoeters recreatief – Kapelle op den Bos   5-0

Op een zwaar veld moesten de recreatieven vd Sjoeters Kapelle op den Bos partij geven. Het werd een aangename en sportieve match. Tijdens de 1e helft brachten de Sjoeters mooi combinatievoetbal wat uiteindelijk resulteerde in 2 mooie doelpunten. Eerst kon Bram Wijns scoren toen hij een hoekschop in doel werkte en nadien kon Serge scoren na een gemeten voorzet van Ken Vanderelst. Meteen de ruststand (2-0). Na de pauze probeerden de bezoekers terug te komen en ontwikkelden wat druk maar de verdediging onder leiding van Joachim en een secure doelman Ali gaf geen krimp. Nadat de storm wat over was was het de beurt aan Michael Esselens om zijn wekelijks doelpunt te scoren uit vrijschop (3-0). David Berloo, die als veldspeler was ingekomen met de rust speelde de 2 spitsen van de Sjoeters elk nog eens gemeten aan en het werd hierdoor nog 5-0 via doelpunten van Serge en Xavier.

Zat 26 feb  Sjoeters A – Lembeek A   2-0

Na de 6 op 6 uit de voorbije 2 weken zat de winning mood erin bij de spelers van trainer Patrick Coudyser. Hiervoor moesten ze evenwel voorbij de 5e in de stand Lembeek A. Het vertrouwen was echter duidelijk in de ploeg en de ganse eerste helft ontwikkelde de thuisploeg een geweldige druk en had zeker 75% balbezit. Ondanks het zeer zware veld werd er mooi gecombineerd en werden ook een paar kansen gecreeerd oa via Wesley Geeurickx maar scoren was er niet bij. Na de rust opnieuw druk en na 5’ kon Frank zich doorzetten in de 16 maar hij werd foutief gestopt, penalty. Bart Dierickx, die al weken op een hoog niveau speelt nam zijn verantwoordelijkheid (1-0). Een verdiende voorsprong. Lembeek gaf zich niet gewonnen en kwam nu sterk opzetten en drong de Sjoeters een kwartier lang weg. Het was alle hens aan dek voor de thuisploeg maar op karakter, waarbij vooral stofzuiger Yvan Mannekens zich niet onbetuigd liet, overleefde de ploeg de storm en nam nadien opnieuw het initiatief. De Sjoeters toonden zich fysiek sterker en een mooie combinatie tussen Wesley en Bart werd door deze laatste puik afgewerkt (2-0). Ook na deze 2-0 bleven de Sjoeters kansen creeren maar zowel Jitse als Frank konden de score niet meer verder uitdiepen. Het bleef bij een verdiende 2-0 overwinning op een zeer, zeer zwaar veld. Door deze overwinning verdubbelt de ploeg op 2 weken tijd zijn puntenaantal van 9 naar 18 en schuift nu opnieuw wat verder op in de stand.