AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr 26 feb  Sjoeters recreatief – Kapelle op den Bos   0-3

Na de ruime uitoverwinning van vorige week dachten de Sjoeters thuis voor de bevestiging te gaan zorgen maar het draaide anders uit. Nochtans ging de eerste helft nog gelijk op met wisselende kansen. De Sjoeters die met windnadeel startten bereikten de rust met 0-0 en dachten tijdens de 2e helft het verschil te kunnen maken. Het waren echter de bezoekers die 0-1 voorkwamen. De thuisploeg deed er alles aan om terug te komen maar het spel was niet goed genoeg en verder dan 2 ballen op paal en lat kwamen de Sjoeters niet meer. De bezoekers scoorden nog 2 keer in de laatste 3 minuten en zo werd de eindstand vastgelegd op 0-3.

Zat 27 feb  Simca Boys Asse – Sjoeters B   1-2

Na de wat teleurstellende 1-1 van vorige week moest de B ploeg op verplaatsing bij subtopper Simca Boys uit Asse. Op het zompige veld werd het een spannende match. De Sjoeters pasten zich het best aan aan de staat van het veld en kwamen op voorsprong via een mooi afstandsschot met links van Frank Uyttersprot. Op slag van rust werd het echter nog 1-1 zodat we nog een boeiende 2e helft mochten verwachten. Na 10’ kregen de Sjoeters een vrijschop op een gevaarlijke plaats. Specialist Kurt Willems draaide de bal mooi in de winkelhaak en opnieuw de voorsprong, 1-2. De thuisploeg drong nog sterk aan en de Sjoeters moesten terugplooien maar hielden stand oa dankzij de goeie prestatie van gelegenheidsdoelman Jan Beeckman.

Zat 27 feb  Vaillant Asse – Sjoeters A   2-1

De A ploeg moest na twee nipte 1-2 nederlagen tegen rechtstreekse concurrenten in de top vd stand, naar de voorlaatste, Vaillant uit Asse. Een ploeg die dus nog wel wat punten kan gebruiken in de strijd tegen het behoud. Op het drassige veld met een enorm niveauverschil koos de A ploeg om tijdens de eerste helft ‘bergaf’ te spelen en proberen het verschil te maken. De thuisploeg verraste echter en deed goed mee. De winterstop heeft de A ploeg duidelijk geen deugd gedaan en het middenveld had het moeilijk om de ploeg aan het draaien te krijgen. De scheidsrechter liet zich opmerken door 2x een meer dan twijfelachtig buitenspel te fluiten waardoor het 0-0 bleef. De thuisploeg speelde enthousiast en kwam 10’ voor tijd 1-0 voor. Gelukkig konden de Sjoeters nog voor de rust gelijkmaken via een doelpunt van Bert De Smedt die sterk doorzette en scoorde met het hoofd. Even later verstuurde deze zelfde speler nog een voorzet maar spits Patrick Busquaert kwam tekort om te scoren. Na de rust (met vervangingen van de twee gekwetste flankspelers vd Sjoeters, Kurt Tuypens en Kurt Robberechts) leek de thuisploeg fysisch haar beste krachten te hebben verschoten. Het middenveld , onder impuls van Gerd Van Assche en Kristof Vermoesen, was nu meester en verzette heel wat werk. Patrick B kwam dicht bij een doelpunt en Kristof Vermoesen zijn doelpunt na een mooie een twee werd onterecht afgekeurd voor buitenspel. Toen iedereen zich al neerlegde bij een gelijkspel viel er nog onverwachts een doelpunt. Een speler van Vaillant miste zijn schot en de bal viel in de voeten van een maat die maar in te trappen had, 2-1. Een koude douche voor de A ploeg die hiermee nu na een 31 op 33 voor Nieuwjaar 0 op 9 haalt met driemaal een 2-1 nederlaag.