AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 26 nov  Robur Moerzeke – Sjoeters recreatief   2-4

Na de sterke 9 op 9 reeks wilden de Sjoeters recreatief kost wat kost de 10e overwinning op rij halen, een clubrecord. Dat er bij winst champagne beloofd was, versterkte nog de motivatie. De tegenstander was echter onbekend en bleek een harde dobber te gaan worden. Beide ploegen waren aan mekaar gewaagd tijdens de 1e helft. De Sjoeters kwamen eerst op voorsprong via tweevoudig gouden schoenwinnaar Kurt Debrier die zijn 1e vh seizoen nette. De thuisploeg bleef mee het spel maken en nog voor de rust was alles te herdoen (1-1). De Sjoeters kwamen dan wat onverwacht op voorsprong via Serge, 5’ na de rust maar weer kwam de thuisploeg terug (2-2). Coach Patrick De Meersman voelde aan dat hij tactisch moest ingrijpen en zijn wissels rendeerden want nadat eerst een beresterke Kevin Willems er via vrijschop 2-3 van maakte kon Bert De Smedt zo’n 10’ voor tijd alle twijfels wegnemen (2-4). De overwinning was binnen, de 10e op rij. Zoals beloofd werd dit duchtig gevierd met champagne! Het duo Patrick De Meersman Dirk Boeykens hebben samen van de ruime spelersgroep die wekelijks paraat was, een hechte en sterke ploeg gemaakt zowel op als naast het veld. Iedereen kijkt al uit naar de terugronde in 2011.

Zat 27 nov  Sjoeters A – JB United   4-6

Na de hoopvolle uitoverwinning vorige week kreeg de A ploeg een sterke tegenstander te bekampen, nl JB United, 3e in de stand. De bezoekers startten zeer snel en al na 2’ stond het 0-1. De Sjoeters waren wat verrast en voor ze het goed beseften stond het reeds 0-2. Van dan af kreeg de ploeg wat meer greep op de match en konden ze wedijveren met de bezoekers. Nadat de scheidsrechter een terechte strafschop niet had toegekend aan de thuisploeg kreeg aanvoerder Kurt Robberechts de kans om te milderen toen hij alleen voor de doelman opdook maar deze laatste redde. Na de rust hetzelfde spelbeeld. De Sjoeters drukten en Jitse kopte op de paal. Bij de daaropvolgende counter werd het 0-3. Kristof Vermoesen milderde dan toch via penalty maar opnieuw scoorden de bezoekers (1-4). Na een sterke inzet van Sven Carlier kon Frank scoren (2-4) maar kwetste Sven zich en de Sjoeters moesten met z’n tienen verder. Het werd al snel 2-6. De spelers van coach Patrick Coudyser bleven er echter voor gaan en het was Jitse Meskens die nog tweemaal kon scoren met z’n linker en de uitslag vastlegde (4-6). Een eervolle nederlaag voor de A ploeg voor het oog vd vele gasten vd Sjoeterseats!

Zat 27 nov  Sjoeters B – Brussels United   4-2

Net als de A ploeg moest de B ploeg een Brussels ploeg bekampen en net als de A ploeg startten deze sterk en stond het na 5’ al 0-2. De B ploeg toonde weerbaarheid en de jongste speler op het veld, Maarten Kennis milderde met het hoofd tot 1-2. Het begin van een dol kwartier. Kurt Willems scoorde de gelijkmaker en vader Dirk Kennis vond dat hij niet mocht onderdoen voor zijn zoon en maakte een mooi doelpunt met een afstandsschot in de winkelhaak (3-2). Even later een vrije trap en specialist Bart Dierickx zorgde voor de 4-2 voorsprong bij de rust. Van een ommekeer gesproken. Na de pauze waren er nog wisselende kansen maar er vielen geen doelpunten meer. Een deugddoende overwinning met een vijfde plaats als resultaat!

ZATERDAG 4 EN ZONDAG 5 DEC EETFESTIJN SJOETERS IN DE DUIZENDPOOT, IEDEREEN VAN HARTE WELKOM!!