Winst, gelijkspel en verlies voor de Sjoeters

Vr 26 sept  Blue Devils – Sjoeters recreatief   1-6

De match tegen de Blue Devils betekent jaarlijks de verste verplaatsing voor onze recreatieven, nl naar Eizeringen (Lennik). De ploeg was na twee nipte en onverdiende nederlagen gemotiveerd om de eerste zege binnen te halen. Het was topschutter Xavier Depestel die de score na zowat 20’ opende. Een aarzeling in de verdediging en Xavier maakte zijn tweede, 0-2, meteen de ruststand. Na de rust was er een misverstand in de verdediging van de Sjoeters en het werd 1-2. Al snel stelde Sven Carlier orde op zaken (1-3). Nadien waren de Sjoeters heer en meester en konden ze nog 3x scoren via Xavier (hattrick) en Andy Caudron (2x). Een deugddoende en verdiende overwinning voor de recreatieven.

Zat 27 sept  VK De Sjoeters – Cristal Boys A   1-1

Het is een paar jaar geleden dat de eerste ploegen van de Sjoeters en de buren uit Merchtem nog samen in één reeks uitkomen. Het was bovendien een ‘topmatch’ vermits beide ploegen de rangschikking voor de match aanvoerden met 7 op 9. Na een korte verkenningsperiode namen de Sjoeters het initiatief om het niet meer af te staan. De thuisploeg domineerde de bezoekers en het was gewoon wachten op de doelpunten. Na 15’ kregen de Sjoeters een unieke kans via strafschop. Kapitein Danny Vrijdag miste echter. Op stilstaande fasen kwamen de Sjoeters nog dicht bij de openingstreffer maar het bleef 0-0 bij de rust. Na zowat 10’na de rust kwam invaller Patrick Busquaert Frank Uyttersprot aflossen vooraan en hij bedankte prompt 2’ later met een mooie goal (1-0, een meer dan verdiende voorsprong). De Sjoeters kregen via Kurt Willems, Kurt Robberechts en Koeman nog de kans op 2-0 maar het geluk was er deze keer niet. Integendeel want op een zeldzame tegenaanval konden de bezoekers scoren via een klutsgoal. De Sjoeters probeerden nog de overwinning thuis te houden maar het lukte niet meer en het bleef bij een wat bitter gelijkspel.

Zat  27 sept  Sjoeters veteranen – Cristal Boys veteranen 0-5

De veteranen van de Sjoeters zitten echt in de hoek waar de klappen vallen. Wekelijks wordt het lijstje van ontbrekende spelers en de zieken- en gekwetstenboeg groter en groter. Terwijl de derby tegen Cristal altijd in het verleden een spannende match werd, konden de Sjoeters deze keer onvoldoende weerwerk bieden door de omstandigheden. In de eerste helft kon de thuisploeg nog wat de schijn ophouden en dreigde oa via Kurt Robberechts maar na de rust (0-1) was er geen houden meer aan.

De bezoekers die ongeslagen de stand aanvoeren, waren te sterk en konden nog viermaal scoren.

Er is echter licht in de duisternis en hopelijk kan de ploeg de volgende weken heel wat spelers recupereren en zullen de resultaten wel volgen. Nog even doorbijten voor de veteranen die al genoeg meegemaakt hebben in hun welgevulde carriere en deze moeilijke periode zeker zullen doorkomen.