Belangrijke uitoverwinning voor de Sjoeters!

Zat 26 sept  Bobo Overijse A – Sjoeters A   1-2

Voor deze belangrijke verplaatsing naar Overijse moesten de trainers Pol en Patrick een paar spelers missen door ziekte en door de luchthavenproblemen. In laatste instantie moest Peter De Smedt nog overgehaald worden van de B-ploeg. Hij speelde de ganse match en deed het meer dan voorbeeldig. Tijdens de eerste helft verliep het spel gelijkopgaand. Beide ploegen konden een paar kleine kansen versieren. Bij de Sjoeters waren het Jitse en Kurt Robberechts die dicht bij de openingstreffer kwamen maar het was de thuisploeg die na 25’ scoorde randje buitenspel. De Sjoeters reageerden en net voor de rust kon Patrick Busquaert de belangrijke gelijkmaker binnentrappen. Na de rust kwam Frank Uyttersprot Jitse Meskens vervangen en hij maakte een zeer goede invalbeurt. Na een mooie aanval en een perfect uitgevoerde één-twee met Patrick kon Frank scoren (1-2). Nadien probeerde de thuisploeg nog wat terug te doen maar de Sjoeters en vooral doelman Davy Meskens gaven geen krimp. Het bleef bij een nipte maar verdiende en vooral zeer belangrijke uitzege voor de A-ploeg van de Sjoeters die nu 6 op 12 telt in de hoogste afdeling van het verbond.

Zat  26 sept  Bleuken Merchtem – Sjoeters B 1-1

Net als vorig seizoen spelen de Sjoeters tegen de buren uit Merchtem. Vorig seizoen was het echter nog de A-ploeg vd Sjoeters in 2e afdeling, nu de B ploeg van de Sjoeters in 3e afdeling. Het blijft echter nog altijd een derby en een derby eindigt dikwijls eens op een gelijkspel. En tradities zijn er om gerespecteerd te worden. Vandaar het gelijkspel na geen al te beste partij voetbal. Voor de rust gebeurde er niet zoveel en het was dan ook logisch dat er bij 0-0 gedraaid werd. Te vermelden wel de spijtige kwetsuur van Stijn Geeurickx.

Na de rust kwamen er wat meer kansen maar de B-ploeg kon rekenen op een secure doelman David Berloo. Na zowat 20 minuten moest hij zich toch gewonnen geven. De Sjoeters probeerden die achterstand goed te maken en het waren Luc Bosman en vooral Sven Carlier die het de thuisploeg moeilijk maakten. 5’ Voor tijd werd het dan toch 1-1. Een verre uittrap van David verraste de doelman en Timothy Coudyser had de bal er maar in te leggen. Door dit gelijkspel telt de B ploeg nu 5 punten op 9 en heeft ze haar start zeker niet gemist.