SJOETERS WINNEN OVERTUIGEND TOPMATCH!

Zat 29 nov  VK De Sjoeters – Pennaroya Vilvoorde   4-1

Na de eerste nederlaag van vorige week moesten de Sjoeters als tweede in de stand de leider partij geven. Om in de running te blijven voor het kampioenschap moesten de Sjoeters winnen. Vooraf zag het er niet zo goed uit vermits er een aantal basispionnen ontbraken. De wil was echter zo groot om iets te tonen dat de ploeg vanaf de start de match resoluut in handen nam. Het eerste kwartier leverde wel veldoverwicht op maar uitgespeelde kansen voor de Sjoeters bleven uit. Tot Kristof Foselle alleen de grote rechthoek binnendrong en ‘gepakt’ werd. Kapitein Danny Vrijdag zette de penalty om. Jitse Meskens die een prachtige match speelde kon na een halfuur de verdediging misleiden en zette mooi voor waardoor Frank Uyttersprot kon scoren. Na de rust zetten de bezoekers nog eens alles op alles maar de verdediging met gelegenheidslibero Dirk Vandenhoeck en zijn verdedigers Danny Vrijdag, Eddy Verhasselt en Peter De Smedt en doelman Yves Vandenbroucke gaf geen krimp.

Het waren de Sjoeters die na een mooie aanval en een mooie voorzet van Kurt Willems er 3-0 van maakten via Koeman. Een kwartier voor tijd werd het na een snelle counter 3-1 maar de goed ingevallen Thomas De Cooman kon er 5 min voor tijd 4-1 van maken en de match was gespeeld. De belangrijke zege was binnen en er werd nadien dan ook duchtig gefeest door de spelers en de vele supporters. Te vermelden zeker ook de glansprestatie centraal van Kurt Tuypens, Dan Schelfaut en Kristof Foselle.

Vr 28 nov  Lippelo – Sjoeters veteranen   4-4

Volgens ploegverantwoordelijke Patrick De Meersman speelde zijn ploeg de beste match van het seizoen. En dat was ook nodig want de tegenstander Lippelo is in het recreatief circuit één van de beste ploegen. De Sjoeters waren vorige vrijdag evenwel ijzersterk en speelde de thuisploeg weg. Toschutter Xavier Depestel die uit tactische overwegingen op de flank speelde kon na 10’ scoren (0-1). Een flater van doelman Ali bracht de thuisploeg gelijk maar nog voor de rust werd het 1-2 via Serge na een mooie individuele actie. Sven Carlier die een prachtige match speelde kreeg nog de kans op 1-3 maar het bleef bij 1-2 met de rust.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld en het was Xavier die nog tweemaal kon scoren (1-4). Dit vooral ook dankzij het goeie middenveldspel van Michel Mergan, Cedric, Dirk Boeykens en Kurt Debrier. 15’ Voor tijd moest aanvaller Serge aan de kant en de match kantelde. De druk vooraan viel weg en de thuisploeg kreeg opnieuw meer greep op de match en al snel werd het 2-4 en zelfs 3-4.

De verdediging met libero Johan Verhaevert, Hans Verhaevert en Jo Dhaenens deed zijn best maar in de allerlaatste minuut werd het toch nog 4-4.

Het werd dan ook een een gelijkspel met een ontgoochelde Sjoeterploeg maar coach Patrick De Meersman monterde zijn mannen op door te zeggen dat ze een geweldige match hadden gespeeld. Na een paar pintjes was de ontgoocheling doorgespoeld en kijken de spelers al uit naar de laatste match van de heenronde op 12 dec met een afsluitend feestje in de kantine.

TE ONTHOUDEN !! 6 EN 7 DEC EETFESTIJN SJOETERS IN DE DUIZENDPOOT! SPELERS EN BESTUUR ZOUDEN JE DAAR GRAAG VERWELKOMEN!! UW AANWEZIGHEID ZOU EEN GEWELDIGE STEUN BETEKENEN VOOR ONZE WERKING !! HOPELIJK TOT DAN !!