Driemaal gelijk voor de Sjoeters

Vr 28 sept  Sjoeters Dames – Schoonaarde   0-0 (3-4 penalty's)

Afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van de beker op het programma. Onze meisjes zijn onderverdeeld in een poule met Schoonaerde en Lippelo, niet meteen de meest gunstige loting. De eerste wedstrijd vond plaats thuis tegen Schoonaerde, een duidelijk versterkte ploeg ten opzichte van vorig seizoen. Onze meisjes startten slap aan de partij. De bezoekers vonden telkens de vrije man en wonnen haast elk duel. Hoewel ze de betere in het spel waren, konden ze slechts één grote kans bij elkaar voetballen. Els was echter uitstekend uitgekomen om de bal uit de voeten van de aanvalster te halen. Na de pauze waren onze meisjes een stuk beter uit de kleedkamer gekomen. Schoonaerde had het moeilijker en onze meisjes creëerden enkele kansen, maar de keepster en de lat hielden onze meisjes van de openingsgoal. De wedstrijd eindigde in een scoreloos gelijkspel wat gezien de volledige wedstrijd wel billijk was.
Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Britt Storme, Niky De Kegel, Liesbet Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Stien Raedemaekers, Nele Van den Broeck, Tania Louage, Lore Hervent, Jolien De Donder, Nele Boonen, Linzy Van Lier, Lore François, Sofie Vermeerbergen.

Zat 29 sept  Cafeboontjes B – Sjoeters B   3-3

Een match die zeker moest gewonnen worden werd uiteindelijk nog een gelijkspel. De b ploeg van de Sjoeters startte zeer overtuigend en domineerde de 1e helft. Nadat Timothy al 2 keer had gescoord kon de thuisploeg wat onverwacht tegenscoren (1-2). Jens zorgde echter nog voor de rust voor de 1-3. Een gevleide stand voor de thuisploeg op dat moment. Nadat coach Dirk Kennis de gekwetste doelman David B moest vervangen kreeg de thuisploeg opnieuw hoop. De 2-3 viel snel en het werd bij overmaat van ramp zelfs nog 3-3. De Sjoeters probeerden nog om de 3 punten toch mee te nemen naar huis maar de vele kansen werden niet omgezet in doelpunten. Het bleef bij een ontgoochelende 3-3.

Zat 29 sept  Cafeboontjes A – Sjoeters A   1-1

Ook de A ploeg hoopte op de 3 punten bij de hekkesluiter. Aanvankelijk ging alles vlot. De Sjoeters combineerden vlot en creëerden een paar halve kansen. De beste kans, een schot van Kim Dekegel, werd uit de winkelhaak gehaald. De rust werd bereikt met 0-0. Na een aantal wissels kon Domien een mooie aanval afronden (0-1). Een verdiende voorsprong voor de Sjoeters. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en doelman Kim moest een paar keer gepast tussenkomen. Toch werd het 1-1. Het laatste kwartier waren er wisselende kansen en konden beide ploegen aanspraak maken op de overwinning maar het bleef bij 1-1. De A ploeg telt nu 5 op 12 na 4 matchen op verplaatsing, goed voor een 8e plaats.