AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 4 maart  Sjoeters recreatief – Lippelo   2-2

De recreatieven kregen een moeilijke tegenstander te bekampen. Al snel kreeg Serge de kans om te scoren maar de doelman redde gepast. Het spel ging goed over en weer en na zo’n 15’ konden de bezoekers scoren (0-1). De Sjoeters reageerden gepast en het was Serge die nog voor de rust de thuisploeg op gelijke hoogte bracht. Na de pauze gingen de Sjoeters op zoek naar de voorsprong maar het waren de bezoekers die opnieuw verrassend scoorden (1-2). De Sjoeters speelden nu te zenuwachtig en niet rustig genoeg zodat echt goed combineren er niet meer in zat. 5’ voor tijd trapte Xavier Depestel een harde vrijschop, de doelman loste de bal en Michael Esselens scoorde in de rebound (2-2). Meteen de eindstand. 13 Zal dan toch wat ongeluksgetal zijn want het was nu precies de 13e match van het seizoen en de eerste die niet winnend werd afgesloten.

Zat 5 maart  Depot Vlezenbeek – Sjoeters A   1-0

Na drie overwinningen op rij waren de verwachtingen hoog gespannen bij de Sjoeters om deze reeks verder te zetten. Hiervoor moest gewonnen worden van Depot Vlezenbeek een club waar de Sjoeters al jarenlang een goeie vriendschapsband mee hebben. Hoewel deze ploeg nu een aantal plaatsen hoger geklasseerd staat, namen de Sjoeters in de eerste helft het initiatief. Na 2’ devieerde Wesley reeds een bal tegen de paal en bedreigde de ploeg regelmatig de doelman maar scoren was er niet bij. De thuisploeg was af en toe gevaarlijk op tegenaanval. Spijtig genoeg was draaischijf Kristof Vermoesen na 15’ uitgevallen met een verrekking. Na de pauze aanvankelijk hetzelfde spelbeeld. Na zowat 15’ keurde de nochtans goed leidende arbiter een geldig doelpunt van Fosselle af voor vermeend buitenspel. Even later werd ook Wesley op weg naar doel onterecht afgevlagd. Het bleef 0-0. De doelman van Depot redde nog 2 ballen in de winkelhaak en ook de doelman vd Sjoeters moest gepast redding brengen op pogingen van de thuisploeg. Toen 2’ voor tijd iedereen zich reeds bij een gelijkspel neerlegde beging de scheidsrechter een cruciale fout. Hij liet een speler vanuit buitenspel de bal met de hand meenemen op doel af en deze scoorde 1-0. Iedereen (zowel de thuisaanhang als de betrokken speler zelf) gaf toe dat het handspel was maar de 1-0 stond op het bord. Na de match was de man in het zwart wel zo eerlijk om zijn vergissing toe te geven en zich hiervoor te excuseren maar het is een magere troost. Spijtig voor de spelers dat een spannende en sportieve match op die manier moest eindigen. Dat is echter sport en volgende week wacht er een nieuwe match!

Zat 5 maart  Siccard Boys Merchtem – Sjoeters B   4-1

Siccard Boys uit Peizegem greep vorig seizoen, nog naast de titel maar dit seizoen is er geen houden aan. De ploeg telt slechts 3 verliespunten en is klaar voor een stapje hoger. De Sjoeters begonnen nochtans goed aan de match en hielden in de 1e helft nog nagenoeg gelijke tred met de thuisploeg en kon zelfs op voorsprong komen maar de scheidsrechter kende de strafschop niet toe terwijl de thuisploeg wel tot scoren kwam randje buitenspel. Na de rust (1-0) was de thuisploeg een maatje te sterk voor de B ploeg van de Sjoeters en liep verdiend uit tot 4-0 ondanks het goeie weerwerk van Sjoeterdoelman Davy Meskens. De eer werd nog gered met een zeer knap doelpunt van David Berloo die zich mooi vrijmaakte en in de winkelhaak besloot. Het bleef bij een verdiende 4-1 overwinning voor, de thuisploeg.