3 Overwinningen en 1 gelijkspel voor de Sjoeters!

Vr 4 nov  Sjoeters recreatief – Robur Moerzeke   4-0

De Sjoeters moesten voor hun 8ste match vh seizoen Robur Moerzeke bekampen, de ploeg die vorig jaar de recreatieven de enige nederlaag vh seizoen hadden toegebracht. Gelegenheidscoach Dirk Boeykens moest een paar spelers missen en moest noodgedwongen wat schuiven in het middenveld. De Sjoeters namen onmiddellijk het spel in handen wat resulteerde in een doelpunt v Xavier na 10’. Verdedigend werd er niks weggegeven waardoor de rust bereikt werd met 1-0; Hetzelfde spelbeeld in de 2e helft. Opnieuw na 10’ kon Xavier er 2-0 van maken. De bezoekers dwongen nog wat kleine kansen af maar een owngoal na een scherpe voorzet van Kim De Kegel besliste de match. Het werd uiteindelijk nog 4-0 via een prachtig afstandsschot van Kevin W. Een verdiende overwinning!

Vr 4 nov  Terminus Aalst – Sjoeters Dames   2-5

Vrijdagavond trokken onze meisjes naar Aalst om de Terminus Girls partij te geven. De wedstrijd kwam traag op gang met veel balverlies langs beide kanten. Het was dan ook een slechte balbehandeling die het openingsdoelpunt inluidde. Lien ontfutselde de verdediger de bal en kon alleen op doel de score openen. Ondanks het slordige spel kwamen onze meisjes steeds meer aan kansen toe, maar ze lieten het na om de score verder uit te diepen. De thuisploeg daarentegen kreeg in de hele 1e helft een halve kans, maar wisten deze wel om te zetten. Ook na de pauze waren onze meisjes de betere ploeg, maar ze legden amper vloeiende acties op de mat. Ze hadden een portie geluk wanneer de verdediging de bal wegtrapte tegen de knie van Lien waarna de bal in doel verdween. Even later werd Lien foutief gestopt in het strafschopgebied. De daaropvolgende strafschop werd door Tania in twee tijden voorbij de keepster getrapt. De partij leek gespeeld, maar de thuisploeg kon snel de aansluitingstreffer scoren uit hun tweede kans van de wedstrijd. Ze geloofden er opnieuw in, maar gelukkig diepten onze meisjes snel de voorsprong verder uit. Eerst kon Lien met een individuele actie de 2-4 tegen de netten trappen en ook Nele Boonen kon haar goaltje meepikken op penalty na een handsbal van de thuisploeg. Een mindere partij van onze meisjes, maar al bij al nog ruim en verdiend gewonnen.
Samenstelling van de ploeg: Linzy Van Lier, Tinneke Van den Broeck, Niky De Kegel, Liesbeth Booghmans, Lise Hoogewys, Tania Louage, Annelore De Potter, Elly De Kegel, Tatjana Van Heymbeeck, Lien Thoen, Nele Boonen, Nele Van den Broeck, Katrien De Smedt, Lore Hervent, Katja Cleymans.

Zat 5 nov  FC Patron – Sjoeters B   0-8

De laatste in de stand kon de B ploeg van de Sjoeters niet bedreigen. Bij de rust was het al 0-3 en was de match gespeeld. Stijn Heyvaert had voor de openingstreffer gezorgd. Na de rust maakte Jef van Assche zijn rentree als betrouwbare libero vd ploeg en doelman Ali kreeg dan ook geen werk op te knappen. De ganse ploeg speelde trouwens een collectief sterke partij. Domien, Danny Van Puyvelde en gouden schoen Maarten scoorden elk 1 keer maar absolute doelschutter van dienst was Thomas Desitter die maar liefst 4x de weg naar de netten vond. Hierdoor schuift de B ploeg op naar de middenmoot vh klassement.

Zat 5 nov  Sporting Boys – Sjoeters A   2-2

Na de sterke 5-1 overwinning van vorige week tegen top5 ploeg Lamme Guiche, moesten de Sjoeters A opnieuw een sterke ploeg bekampen, nl de Sporting Boys uit Anderlecht, op kunstgras. De thuisploeg startte furieus en kwam al na 2’ op 1-0. De Sjoeters boden moedig weerwerk maar net voor de rust werd het 2-0. De match leek gespeeld maar de Sjoeters toonden na de rust hun klauwen en vochten zich terug in de match op wilskracht. Wesley Geeurickx kon zich 2x mooi vrijmaken vanuit het centrum en scoren. Robin kreeg nog de kans op de 2-3 maar de doelman redde in extremis. Toch een mooi en verdiend gelijkspel waardoor de A ploeg nu met een match of 2 minder de 8e plaats bezet in de stand. Hopelijk wordt deze positieve reeks verdergezet.