Moeilijke seizoenstart voor de Sjoeters

Zat 5 sept  Kiwis Anderlecht – Sjoeters A   2-0

De Sjoeters A die dit seizoen in de hoogste afdeling uitkomen moesten voor de eerste match onmiddellijk de kampioen vd voorbije 2 seizoenen partij geven. De ploeg startte dan ook met het nodige respect voor de tegenstander. Het trainersduo Paul Roels en Patrick Coudyser had hun sterk verjongde ploeg (liefst 6 jonge spelers in de ploeg) meegegeven om in blok en gedisciplineerd te spelen en dit lukte ook aardig. De thuisploeg had het initiatief maar de Sjoeters vingen hun tegenstander goed op en wanneer er al eens een kans kwam was Davy Meskens daar als vervangend doelman voor Yves om zijn doel ongeschonden te houden. Bij de rust was het nog 0-0, een onverhoopte tussenstand. Het vertrouwen groeide dan ook maar bij het begin vd 2e helft drong de thuisploeg sterk aan. Het was nu alle hens aan dek maar de Sjoeters hielden stand en hadden af en toe wat geluk mee zodat de hoop groeide met een punt naar huis te kunnen komen. Op 10’ voor tijd was het dan toch zover. Het werd 1-0 na een mooie aanval vd thuisploeg. 2’ Later kon Alfred alleen op doel af maar hij werd teruggefloten voor vermeend buitenspel. 5’ Voor tijd viel er dan nog een tweede doelpunt zodat de eindstand werd vastgelegd. Een verdiende overwinning voor de kampioen maar een bemoedigende eerste match voor de A ploeg vd Sjoeters die zeker perspectieven opent naar de toekomst toe.

Zat 5 sept  Cristal Boys B – Sjoeters B   1-1

De Sjoeters B is de 2e kompetitieploeg van de Sjoeters, samengesteld uit een aantal veteranen van vorig seizoen en een aantal jonge spelers. De ploeg komt dit seizoen uit in 3e afdeling en hoopt daarin een behoorlijk figuur te slaan. Spijtig genoeg moest de ploeg voor deze eerste match zijn doelman Davy Meskens afstaan aan de A ploeg en moest veldspeler Lieven Goossens het doel verdedigen. Bij overmaat van ramp kwetste spelverdeler Hans Lissens zich reeds na 5’ waardoor coach Dirk Kennis moest sleutelen aan zijn ploeg. Na zowat 15’ werd het 1-0 voor de thuisploeg. De Sjoeters speelden echter beter en beter en het was Michel Mergan die er 1-1 van maakte. Even voor de rust moest ook doelman Lieven Goossens het veld verlaten met een gebroken vinger. Hij werd vervangen door Dirk Kennis in het doel. Na de rust waren de Sjoeters duidelijk de meerdere en kregen ze ook verschillende kansen via Sven Carlier en Luc Bosman maar scoren zat er niet meer in. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel.

Vr  4 sept  VK Eeksken – Sjoeters recreatief 6-4

Net als de voorbije jaren zal de derde ploeg van de Sjoeters een kalender van zo’n 22 vriendschappelijke matchen afwerken onder leiding van Patrick De Meersman en Dirk Boeykens. Voor de eerste match moest de ploeg de gemeente niet verlaten want de tegenstander was VK Eeksken. De Sjoeters begonnen sterk en hadden de eerste 10’ de match in handen. Bij een eerste schot op doel echter van de thuisploeg flaterde de doelman en het stond 1-0. Maarten Arijs kon dan met een puike kopbal op hoekschop van Michel Mergan snel gelijkstellen. Een nieuwe flater vd doelman vd Sjoeters zorgde voor de 2-1. De thuisploeg nam vanaf dan ook fysiek de bovenhand en bij de rust stond het al 4-1. De match was gespeeld. Bij de rust wisselden de Sjoeters een aantal spelers waaronder de doelman (Michael Verbesselt kwam nu in doel) en Maarten Arijs werd libero. Een aantal spelers vond hun 2e adem en het werd opnieuw een match. De Sjoeters scoorden nog driemaal via Xavier Depestel maar ook de thuisploeg scoorde nog tweemaal waardoor de eindstand 6-4 werd, een vooroorlogse score zoals men zegt maar hoe dan ook een meer dan verdiende overwinning voor VK Eeksken dat zich vooral fysisch sterker toonde.