Winst en verlies voor de Sjoeters

Zat 4 okt  Tijl B – VK De Sjoeters   0-1

Na het wat teleurstellende gelijkspel vorige week thuis tegen Cristal A wachtte alweer een moeilijke uitmatch bij Tijl B in Grimbergen, jaarlijks goed voor een topvijf plaats.

Bovendien moest de ploeg door omstandigheden een paar stekhouders missen.

De Sjoeters startten echter zeer sterk aan de match en speelden trouwens een knappe eerste helft. De ploeg had voortdurend balbezit en combineerde zeer vlot. Er werden ook heel wat kansen gecreëerd vooral via de flanken, Jitse en Bart (die zijn wederoptreden deed in de eerste ploeg). De spitsen Patrick B. en Kristof F. gingen hun kans maar kwamen niet tot scoren. Het was uiteindelijk oudgediende Eddy Verhasselt die een vrijschop van Kurt Willems knap binnenkopte. Patrick B kreeg net voor de rust nog een open kans om de score te verdubbelen maar hij was wat verrast en miste zijn schot.

Na de rust een totaal ander spelbeeld. De thuisploeg nam nu het initiatief en hield de Sjoeters knap op hun helft. Hun aanvalsspel was echter te steriel om te scoren. Doelman Yves Vandenbroucke en zijn verdediging olv Michiel Costers, kende geen probleem. Een aantal Sjoeters hadden blijkbaar tijdens de eerste helft teveel energie verbruikt en de ploeg kon de geboden ruimte dan ook niet meer optimaal benutten zodat het bij een krappe 0-1 bleef.

Zat 4 okt  Sparta den Bos veteranen – Sjoeters veteranen   1-0

De veteranen van de Sjoeters kennen de moeilijkste seizoensstart ooit.

Na 4 moeilijke matchen die, vooral door heel wat afwezige kernspelers, maar resulteerden in een 1 op 12 komen er nu wat ‘gemakkelijkere’ matchen aan. Bovendien zullen een aantal spelers binnenkort terugkeren in de ploeg zodat beter tijden in het vooruitzicht kunnen gesteld worden. Ook voor de match op Sparta was de ambitie er om voor de overwinning te gaan.

De ploeg speelde sterk en had voortdurend veldoverwicht en kreeg heel wat kansen, zelfs open kansen via Dirk Kennis en Hans Lissens maar het geluk zat niet mee en er werd weerom niet gescoord.

Tot overmaat van ramp deed de thuisploeg dit we zo’n 15’ voor tijd uit een schaarse tegenaanval. De stand wijzigde niet meer en het bleef bij een nipte en wat onverdiende 1-0 nederlaag. Hopelijk lukt het volgende week wel voor de veteranen.