AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 5 nov  Lippelo – Sjoeters recreatief   0-5

Na 7 winstmatchen op rij moesten de recreatieven Lippelo partij geven, een ploeg waarvan nog nooit gewonnen werd. De eerste 10’ was het dan ook wat zoeken en aftasten. Door de afwezigheid van Kurt Debrier kreeg Kim De Kegel de positie achter de 2 spitsen toegewezen en hij deed het meer dan voortreffelijk. In de eerste helft kon hij Serge tweemaal gepast in het straatje sturen en deze aarzelde niet (0-2 met de rust). Na de pauze zette Lippelo de Sjoeters onmiddellijk onder druk maar de verdediging begaf niet. Na zowat 15’ kon topschutter Xavier er 0-3 van maken en de match was gespeeld. Zowel Serge als Michael Esselens konden nog een keer scoren en legden de eindstand vast, 0-5. Hiermee werd er dan ook overtuigend gebroken met de traditie uit het verleden. En dit na een zeer sterke collectieve prestatie van de ganse ploeg. Kan de ploeg deze onwaarschijnlijke reeks van 8 gewonnen matchen op rij volgende week verderzetten?

Zat 6 nov  Sjoeters A – FC Depot Vlezenbeek   1-2

Het 2e seizoen in 1e afdeling verloopt niet zo vlot als vorig jaar. Toen kon de ploeg na een wat aarzelende start een sterke reeks van 31 op 33 neerzetten en op die manier een schitterende 4e plaats behalen. Dit seizoen is wat turbulenter met een trainerswissel en een paar oudere, ervaren spelers die wat sneller dan voorzien afhaken waardoor het ‘verjongingsproces’ op een nog kortere periode moet doorgevoerd worden. Dit is naar de toekomst toe geen slechte zaak maar kost op kortere termijn wel wat punten. En dat was deze keer niet anders. Opnieuw een sterke eerste helft met heel wat goeie kansen voor de Sjoeters maar de schamele 1-0 werd al snel weggewerkt door een doelpunt op vrijschop na misverstand tussen kapitein Danny Vrijdag en doelman Yves. Net als vorige week werden ook deze keer de punten verloren in de slotfase. Via een owndoelpunt werd het 1-2. Een gelijkspel had zeker beter op zijn plaats geweest maar hiermee koop je natuurlijk niets. Er is maar 1 opdracht voor trainer Patrick Coudyser en zijn ploeg en dat is blijven werken en er blijven in geloven. De kansen zullen wel eens keren.

Zat 6 nov  Sjoeters B – Siccard Boys Merchtem   1-5

Na Fontaine (vorige thuismatch) kreeg de B ploeg opnieuw een ploeg op bezoek met het maximum van de punten, nl Siccard Boys uit Peizegem. Een ploeg die vorig jaar naast de titel pakte maar dit jaar een nieuwe gooi kan doen naar promotie naar 2e. De match begon evenwichtig met wisselende kansen tot doelman Ali een penalty veroorzaakte (0-1). De Sjoeters bleven echter erin geloven en nog voor de rust werd het verdiend 1-1 via een vrijschopdoelpunt van Kurt Willems. Na de pauze sterke druk van de bezoekers en dit resulteerde al snel in de 1-2. Toen doelman Ali nadien wat flaterde stond het 1-4 en de match was gespeeld. Ondanks de zware nederlaag had de ploeg toch een verdienstelijke match gespeeld en karakter getoond. De spelers kunnen zich hier zeker aan optrekken naar de toekomst toe.