AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 5 okt  Den Briel – Sjoeters Dames   0-7

Vrijdagavond trokken onze Sjoeters dames naar WC Briel, een ploeg die na enkele jaren afwezigheid opnieuw in ons verbond is teruggekeerd. Onze meisjes begonnen het sterkst aan de partij. De thuisploeg kwam amper over de middellijn en onze meisjes probeerden een gaatje in de defensieve muur te vinden. Aanvankelijk hield Briel het vrij goed gesloten totdat een afstandschot van Nele B. door de benen van de keepster verdween. De thuisploeg kreeg een mentale tik en Nele B. wist nog 3 keer voor de rust te scoren. Ook na de pauze waren onze meisjes heer en meester. Stien kapte zich mooi vrij en trapte al even knap in de winkelhaak. Ze kregen kans op kans en ook Nele B. wist haar doelpuntenaantal nog wat aan te dikken door nog tweemaal te scoren. Zo keerden onze meisjes met een 0-7 overwinning tevreden terug naar huis. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Lore François, Niky De Kegel, Lise Hoogewys, Tinneke Van den Broeck, Lore Hervent, Tania Louage, Jolien De Donder, Linzy Van Lier, Sofie Vermeerbergen, Nele Boonen, Stien Raedemaekers, Nele Van den Broeck, Patricia Thys.

Vr 5 okt  Sjoeters Recreatief – Borsbeke   3-1

De recreatieven, nog altijd ongeslagen, kregen een nieuwe tegenstander op bezoek, nl Borsbeke (3e prov O-Vlaanderen). Blijkbaar een sterke ploeg die omzeggens nooit verliest. De Sjoeters waren echter niet onder de indruk en gingen direct op zoek naar doelpunten. Topschutter Serge gaf het goeie voorbeeld (1-0). Even later verdubbelde deze zelfde speler de voorsprong. Alsof dit nog niet genoeg was leverde hij nog een mooie voorzet af die door Peter De Smedt knap werd afgerond (3-0). De bezoekers kwamen nog voor de rust op 3-1. Doelman Michael Verbesselt moest vervangen worden door Ken Van der Elst. Na de pauze een wisselend spelbeeld met knappe combinaties langs beide zijden. Scoren werd er echter niet meer gedaan. Een sterke, sportieve tegenstander, mooi voetbal en een verdiende overwinning voor de Sjoeters recreatief. Proficiat aan spelers en coach.

Zat 6 okt  Sjoeters B – Legia A   3-2

Na het spijtig puntenverlies van vorige week moest de B ploeg zeker winnen tegen één van de titelkandidaten, nl Legia A (een integraal Poolse ploeg). De Sjoeters begonnen sterk en al snel stond het 1-0 via Kristof Vermoesen. 10’ Later kreeg diezelfde speler via penalty de kans op de 2-0 en hij faalde niet. Nog voor de rust werd het 2-1 opnieuw via penalty. Na de pauze toonden de bezoekers zich en moest de B ploeg terugplooien. Tot Kristof Vermoesen drie, vier spelers in de wind zette en knap afrondde. De match leek gespeeld maar 1’ voor tijd werd het toch nog 3-2. Het bleef echter hierbij en de belangrijke overwinning was een feit.

Zat 6 okt  Sjoeters A – Kiwis B Anderlecht   1-2

De eerste thuismatch van het seizoen werd meteen een zware match voor de A ploeg want Kiwis had alle matchen al gewonnen. Bovendien moest de coach maar liefst 4 kernspelers missen. Na amper 3’ stond het al 0-1 na een mistasten in de verdediging. De Sjoeters waren echter niet aangeslagen en boden mooi weerwerk. Na zowat 15’ kon Domien de score in evenwicht brengen met een knap doelpunt. De Sjoeters geloofden er nu in en Thomas kreeg tweemaal op rij de kans om de thuisploeg op voorsprong te brengen. 5’ voor de rust werd het echter 1-2 ipv 3-1. Jeroen Van Dooren knalde een vrijschop nog op de staak. Na de pauze kregen de technisch sterke bezoekers de goed georganiseerde Sjoeters die met veel inzet speelden, niet meer uit verband. De Sjoeters zelf kwamen echter ook niet meer tot scoren en het bleef bij een nipte 1-2 nederlaag. Een pluim voor de jonge garde Sjoeters die toonde dat er heel wat toekomst zit in deze groep.