Rustige seizoenstart voor de Sjoeters

Na een goeie voorbereiding tijdens de welke onze club heel wat nieuwe spelers mocht verwelkomen, werd vorig weekend het nieuwe seizoen aangevat.

Vr 5 sept  Impegem Liedekerke – Sjoeters recreatief   4-3

De eerste match van de recreatieven werd gespeeld in Liedekerke. De ploeg ging door op haar elan van vorig seizoen en speelde een goeie match maar trok uiteindelijk toch aan het kortste eind. De ploeg startte sterk en zette de thuisploeg meteen onder druk; Er werden ook wat kansen afgedwongen maar bij de eerste tegenprik vd thuisploeg na zo’n 15’ stond het 1-0. De Sjoeters reageerden en het was Kurt Debrier die er op voorzet van Sven Carlier 1-1 van maakte. Michael Verbesselt die na lange afwezigheid zijn wederoptreden, deed als doelman, moest zich ook bij de tweede bal tussen de palen gewonnen geven (2-1) en hij moest noodgedwongen tijdens de rust door kwetsuur zijn plaats afstaan. Voor de rust had Maarten nog de bordjes in evenwicht gebracht nadat Serge na een mooie actie nog de dwarsligger had getroffen. Na de rust was het overwicht vd Sjoeters wat minder maar kansen waren er alleen voor hen en Serge kon dan ook verdiend de 2-3 op het bord zetten. Toen iedereen zich reeds neerlegde bij deze stand vond de scheidsrechter het nodig, tot ongeloof van iedereen, een penalty toe te kennen aan de thuisploeg. Na wat over en weer palaber werd het 3-3. De Sjoeters waren zodanig ontgoocheld dat het in de laatste seconden zelfs nog 4-3 werd, waardoor een match die nooit mocht verloren worden, toch verloren ging. De harde wet van het voetbal.

Zat 6 sept  vet Emi Essene – Sjoeters veteranen   0-0

Voor de eerste competitiematch moesten de veteranen van de Sjoeters een nieuwkomer partij geven nl de veteranen van provincialer Emi Essene.

Beide ploegen zaten met de schrik om punten te verliezen in deze eerste match en er werd dan ook langs beide kanten zeer behoudend gevoetbald;

Ook na de rust bleef het spel evenwichtig en kon geen van beide ploegen echt aanspraak maken op de overwinning. Het bleef dan ook bij een logisch gelijkspel.

Dieptepunt van de match was de kwetsuur van Danny Van Puyvelde (49jr), een van de boegbeelden van de Sjoeters van de voorbije 15 jaar. De kniekwetsuur ziet er alleszins ernstig uit maar we hopen met zijn allen dat het al bij al nog zal meevallen voor Danny.

Zat  6 sept  Dynamo Wijndaal – VK De Sjoeters 1-1

De eerste ploeg van de Sjoeters ziet er dit jaar wat anders uit dan de voorbije seizoenen. Er werden immers heel wat nieuwe spelers aangetrokken. De voorbereiding olv de nieuwe hoofdtrainer, Paul Roels, verliep zeer goed en het was dan ook hoopvol uitkijken naar het begin van de kompetitie. Hiervoor moest de ploeg op verplaatsing naar Hoeilaart. Dynamo Wijndaal is jaarlijks een taaie tegenstander en dit was deze keer niet anders.

De Sjoeters namen wel het heft in handen en creeerden een paar halve kansen. Nieuwkomer Jitse Meskens bracht vanop links een paar keer goed voor maar noch Patrick Buschaert noch Koeman konden scoren. Het middenveld onder impuls van de nieuwkomers Kurt Tuypens en Frank Uyttersprot samen met Kurt Robberechts probeerden de zaak te forceren maar het bleef 0-0. Ook na de rust bleef het moeilijk om de thuisploeg te ontwrichten en toen iedereen zich al neergelegd had bij een 0-0 kon de thuisploeg 2’ voor tijd scoren op vrijschop. Gelukkiglijk kon kapitein Danny Vrijdag een minuut later op voorzet van Kurt Robberechts binnenkoppen. Het werd dus een 1-1 gelijkspel. Volgende week wacht thuis opnieuw een sterke tegenstander, nl FC Legia, de Polen die vorig seizoen derde eindigden.