AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Vr 6 april  Sjoeters Dames – Troubleshooters Asse   3-1

Eén week na de belangrijke drie punten op het veld van de Troubleshooters, kregen onze meisjes deze keer Troubleshooters op bezoek. Indien ze de wedstrijd opnieuw tot een goed einde zouden brengen, zetten ze een belangrijke stap richting een eerste kampioenstitel uit de geschiedenis. Net zoals de week ervoor waren onze meisjes een stuk beter dan de tweede uit de stand al liet de openingstreffer nu iets langer op zich wachten. De bal kwam vanuit de kluts bij Tania, die niet twijfelde en via een verdedigster de bal in doel poeierde. Ook na de pauze kwamen de bezoekers niet aan kansen en probeerden onze meisjes hun voorsprong verder uit te bouwen. Halfweg de tweede helft was het eindelijk zover. Na een goede actie van Lien kon Nele B. de bal vanuit de draai knap voorbij de keepster plaatsen. De bezoekers waren even van hun melk en schatten 1 minuut na de 2-0 een lange bal van Lise helemaal fout in waarvan Lien kon profiteren om de 3-0 binnen te schieten. De bezoekers waren nauwelijks gevaarlijk door het uitstekende verdedigende werk van onze meisjes, maar konden 5 minuten voor affluiten dan toch een eerredder scoren. De 3-1 score wijzigde niet meer zodat onze meisjes opnieuw 3 belangrijke punten behaalden. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Tinneke Van den Broeck, Niky De Kegel, Liesbet Booghmans, Lise Hoogewys, Tania Louage, Annelore De Potter, Elly De Kegel, Nele Van den Broeck, Lien Thoen, Nele Boonen, Lore Hervent, Stien Raedemaeckers, Linzy Van Lier, Ella Robberechts.

Zat 7 april  Cafeboontjes Asse B – Sjoeters B   1-1

Tumultueuze wedstrijd door het zwakke optreden van de scheidsrechter. De Sjoeters begonnen het best aan de match en leken op een vlotte overwinning af te gaan maar de man in het zwart zorgde voor veel frustratie door een aantal dubieuze beslissingen. Zo floot hij o.a. een duidelijke strafschop niet. Desondanks was de B ploeg dan toch op voorsprong gekomen met een prachtig doelpunt van Timothy. Ondanks verder aandringen kon deze voorsprong niet verhoogd worden tijdens de 1e helft. Na de pauze aanvankelijk opnieuw druk van de Sjoeters tot Maarten Kennis zwaar aangetrapt werd. De scheidsrechter had niets gezien tot frustratie vd Sjoeters. Het spel lag zeker 10’ stil om Maarten te kunnen verzorgen. Hopelijk valt zijn kwetsuur nog mee! Tot overmaat van ramp kwam de thuisploeg op een hoekschop nog langszij. De laatste 20’ proberen de Sjoeters er nog alles aan om te scoren en komen er via Thomas en Dirk zeer kortbij maar het blijft 1-1.

Zat 7 april  Cafeboontjes Asse A – Sjoeters A   1-1

Voor de derby tegen de Caféboontjes uit Asse moest coach Coudyser heel wat spelers missen. De invallers van de B ploeg en van de recreatieven deden het echter zeer goed. De jonge bende speelde onbevangen en creëerde snel overwicht. Kansen kwamen er voor Robin, Kim, Jurgen en Timothy maar de doelman pareerde alles. Achteraan konden de Sjoeters rekenen op een secure Bertrand en doelman Kim die tweemaal gepast redde. Na de pauze gingen de Sjoeters door met kapitein Maarten als dirigent. De kansen gingen er echter niet in en zoals het spreekwoord zegt dan ‘krijg je het deksel op de neus’ gebeurde nu ook. Een afgeweken bal belandde in doel (1-0). De jonge groep toonde echter wilskracht en nog geen 5’ later stond het 1-1. Thomas zette een mooie actie op, Jitse legde mooi af voor Maarten die hard trapte maar de doelman redde in 1e instantie alvorens Thomas toch kon binnentrappen. De Sjoeters voelden de zege in hun bereik en opnieuw Maarten trapte binnenkant paal. Op counter probeerde de thuisploeg eveneens nog te scoren maar de ervaren libero Jef VA was met zijn sterke mandekkers Peter en Jeroen onwrikbaar. Het bleef bij een 1-1 gelijkspel na een boeiende en zeer sportieve match.