AVVV VOETBAL VK DE SJOETERS

Zat 7 mei  JB United – Sjoeters A   3-1

Na de 0-0 bij leider Polonia moest de A-ploeg deze keer op bezoek bij de 2e uit de stand, eveneens een Brusselse ploeg. De thuisploeg die nog kampioen kan worden, probeerde direct te drukken maar de Sjoeters waren van plan hun huid duur te verkopen en hielden gemakkelijk stand. De coach had opnieuw de voorkeur gegeven aan de jonge (allen 21 jr) driemansverdediging. Het middenveld met draaischijf Kristof Vermoesen speelde echter ook sterk en na zowat 25’ kon deze laatste een prachtig opgezette aanval succesvol afronden (0-1). Net voor de rust werd het nog 1-1 nadat de arbiter tevoren een penaltyfout op Vermoesen niet had bestraft. Na de pauze voerde de thuisploeg de druk op maar ook de zenuwachtigheid nam toe. Zeker toen de Sjoeters tot 2x toe de 1-2 konden lukken. Eerst pareerde de doelman een schot van Vermoesen en direct nadien moest een verdediger op de lijn redden na een hoekschop. 5’ Later liet de arbiter de thuisploeg scoren uit buitenspel en nog geen minuut later stond het 3-1. De match was gespeeld hoewel een 2e doelpunt nog had gekund voor de Sjoeters. Volgende week de laatste competitiematch voor de A-ploeg.

Zat 7 mei  Brussels United – Sjoeters B   4-2

De B ploeg speelde zijn laatste match van het seizoen eveneens in Brussel. De schwung was er wat uit en het werd een echte eindeseizoensmatch met weinig inzet. Bovendien moest Danny Vrydag aantreden als gelegenheidsdoelman. Toch kwamen de Sjoeters op voorsprong via Thomas Desitter. De Sjoeters konden deze voorsprong echter niet vasthouden want op 5’ tijd scoorde de thuisploeg 3x (oa éénmaal uit penalty). Nadien werd de voorsprong nog verder aangedikt tot 4-1 vooraleer topschutter Maarten Kennis de pil wat verguldde (4-2, meteen de eindstand). Het onregelmatige seizoen voor de B ploeg zit er nu op. Hoewel het sportief geen groot succes werd, kon de B ploeg toch een belangrijke trofee winnen, nl de beker van de fairplay wat zeker ook een belangrijke verdienste is voor de ploeg in het bijzonder en voor de Sjoeters als club in het algemeen.