SUCCESVOL WEEKEND VOOR DE SJOETERS

Vr 9 maart  Sjoeters Dames – Terminus   4-0

Vrijdagavond kregen onze meisjes het bezoek van Terminus, die met een numerieke minderheid kwamen opdagen. Uit ervaring blijkt dit niet altijd een voordeel te zijn voor onze meisjes. Ze startten dan ook aarzelend aan de partij. De bezoekers hielden vrij makkelijk stand al hadden onze meisjes wel voldoende kansen om op voorsprong te komen. Het was wachten tot 10 minuten voor rust wanneer Lien foutief werd gestopt in het strafschopgebied. Tania bleef kalm en plaatste de penalty knap in de hoek. Na de pauze klommen onze meisjes snel op een dubbele voorsprong via een stevige kopslag van Nele Boonen op voorzet van Lise. Even later kon Lien de 3-0 op het scorebord plaatsen na een nieuwe doorsteekpass van Lise. De wedstrijd was helemaal gespeeld en net voor affluiten kon Nele Boonen het doelpuntenaantal nog aandikken. Ondanks het feit dat onze meisjes een mindere wedstrijd speelden, werd toch een eenvoudige overwinning geboekt. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Els Sanders, Katrien De Smedt, Niky De Kegel, Liesbeth Booghmans, Tinneke Van den Broeck, Tania Louage, Annelore De Potter, Elly De Kegel, Nele Van den Broeck, Lien Thoen, Nele Boonen, Stien Raedemaekers, Linzy Van Lier, Lore Hervent, Lise Hoogewys.

Vr 9 maart  Sjoeters recreatief – VK Eeksken   5-1

De jaarlijkse derby tegen VK Eeksken lokte opnieuw veel belangstelling. En de toeschouwers werden niet ontgoocheld want het werd een bewogen match met veel inzet langs beide kanten. De eerste 5’ domineerden de bezoekers. Daarna kwamen de Sjoeters in hun ritme en trokken ze de match naar zich toe vooral dankzij het sterk spelende middenveld. Gouden schoen Michael Esselens trapte met een mooi vluchtshot na 15’ de thuisploeg op voorsprong. Xavier Depestel kon er met een mooi afstandsschot 2-0 van maken nog voor de rust. Direct na de pauze kon Eeksken tegenscoren en kwam de spanning terug in de match. Het bleef een ganse tijd 2-1 tot Kristof Van der Heyden uit hoekschop er 3-1 van maakte en de match besliste. Michael trapte nog een gevaarlijke vrijschop en Jitse kon na een geharrewar voor doel er 4-1 van maken. Ook Bertrand liet zich, net als vorige week nog opmerken met een paar schitterende acties alvorens Xavier de einduitslag vastlegde met een tweede treffer vd avond. Een verdiende overwinning na een match waarin beide ploegen het beste van zichzelf hadden gegeven. Nadien werd er nog tot een stuk in de nacht gezellig onder mekaar nagekaart over de match in de kantine.

Zat 10 maart  Sjoeters A – Sporting Boys Anderlecht   1-1

De A ploeg kreeg na de uitoverwinning van vorige week een 1e van 3 thuismatchen af te werken. De tegenstander is de laatste weken aan een sterke reeks bezig. De bezoekers waren technisch sterk en de Sjoeters probeerden hierop in blok te reageren wat aardig lukte. Frank kreeg de kans op de 1-0 maar aarzelde iets te lang. 5’ Voor de rust was Jitse iets sneller op de bal dan zijn verdediger en bracht de Sjoeters op voorsprong. Een opsteker. Coach Patrick Coudyser hoopte deze voorsprong een tijdje in de 2e helft vast te houden maar al bij de 1e tegenaanval na de pauze stond het 1-1. De bezoekers kregen vleugels en gingen door op hun elan maar de Sjoeters met David Berloo als betrouwbaar sluitstuk hielden stand. Na zowat 15’ herstelde de thuisploeg het evenwicht en kwam via Danny Vrydag en Robin Panneels dicht bij de 2-1 maar het bleef uiteindelijk bij een verdienstelijk gelijkspel. De volgende 2 weken krijgt de A ploeg nog meer kans op belangrijk puntengewin.

Zat 10 maart  Sjoeters B – FC Patron   6-1

De B ploeg kreeg de hekkesluiter op bezoek en rekende dan ook op de overwinning. De bezoekers gaven evenwel in de eerste 15’ goed weerwerk en pas na 20’ konden de Sjoeters scoren via Frank op pass van Bert DS. Even later opnieuw Frank met een knappe kopbalgoal op voorzet van Peter DS. En even voor de rust werd het nog 3-0 opnieuw Frank op pass van Stijn Geeurickx. Na de pauze konden de bezoekers zowaar tegenscoren (3-1). Thomas De Sitter toonde dan zijn goalinstinct en scoorde tweemaal op rij, eerst met een lob en nadien op voorzet van Bert. Juist voor affluiten zorgde spelverdeler Hans Lissens dan voor de kers op de taart (6-1). Een mooie overwinning voor een B ploeg die van week tot week groeit.