De Sjoeters zorgen voor de verrassing van de dag!

Zat 10 okt  Fontaine – Sjoeters A   0-3

De A ploeg van de Sjoeters zorgde in 1e afdeling voor een verrassing van formaat. Dit door 1 van de titelkandidaten die totnogtoe nog altijd ongeslagen was en reeds 18 maal scoorde in 5 matchen, op eigen veld te gaan verslaan.

Na het ongelukkig thuisverlies van vorige week was de ploeg sterk gemotiveerd om iets recht te zetten. Op een prachtig kunstgrasterrein maakten beide ploegen er een boeiend spektakel van voor de toeschouwers. De match begon evenwichtig en de Sjoeters speelden goed gegroepeerd om de thuisploeg op te vangen. Na een kwartier kreeg een thuisspeler geel voor vrijwillig handspel en nog geen 2’ later opnieuw zodat de thuisploeg met 10 verder moest. De Sjoeters geloofden in hun kansen en 10’ voor de rust kon spelmaker Kristof Vermoesen scoren op strafschop (0-1). Na de rust zette de thuisploeg het eerste kwartier alles op alles om terug te komen. De Sjoeters kregen het moeilijk maar hielden stand en konden, waar nodig, rekenen op hun betrouwbaar sluitstuk in doel, Yves Vandenbroucke, om de nul te houden. De thuisploeg verspeelde heel wat energie en via een sterk spelende Kristof Fosselle en debutant Jimmy Rottiers creerden de Sjoeters kansen en scoorden zelfs maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Nadat Dirk Vandenhoeck Dan was komen vervangen in de verdediging kon Alfred mooi doorgaan op rechts, zette gemeten voor en kapitein Danny Vrijdag scoorde met het hoofd de 0-2. De thuisploeg was nu aangeslagen en 2’ voor tijd zetten de Sjoeters de kroon op het werk. Een mooie aanval over links met Fosselle en Jimmy bracht Kristof Vermoesen voor doel. Hij werd echter neergehaald en kon zelf op strafschop de einduitslag vastleggen, 0-3. Een verrassing van formaat maar zeker niet onverdiend en een geweldige stimulans en bevestiging voor de jonge ploeg dat ze het niveau in 1ste afdeling aankan.

Vr 9 okt  Veteranen St Amands – Sjoeters Recreatief   3-1

De recreatieve ploeg mocht deze keer een nieuwe ploeg bekampen, nl de veteranen van St Amands, een vierde provincialer die over een prachtige gemeentelijke accommodatie beschikt met alles erop en eraan. Het werd een mooie voetbalavond.

De thuisploeg begon sterk aan de match en de Sjoeters hadden het moeilijk. Het was dan ook logisch dat het 1-0 werd. Vandanaf echter keerde de match; de Sjoeters vonden de goeie organisatie en onder impuls van een sterk middenveld met Kurt Debrier, Greg Snoeck en Cedric Van Aken begon de ploeg te draaien. Achteraan hield gelegenheidslibero Michel Mergan de deur dicht en een doelpunt hing in de lucht. De voorspelers Sven Carlier en Michael Esselens vonden mekaar en zorgden voor heel wat gevaar. Het bleef echter 1-0 bij de rust. Na de rust gingen de Sjoeters door maar bij de eerste tegenaanval werd het ongelukkig 2-0. De ploeg bleef er in geloven en Michael Esselens was er kort bij toen hij tussen drie man doorging en op de lat knalde. Het zat niet mee en bij een nieuwe zeldzame poging vd thuisploeg werd het zelfs 3-0. De Sjoeters konden dan toch nog scoren via Michael maar korter geraakten ze niet. Hoewel de uitslag iets anders laat vermoeden speelde de recreatieven 1 van hun beste matchen totnogtoe. Alleszins een pluim voor hun blijvende positieve ingesteldheid op het terrein. Hopelijk wordt dit volgende week beloond in Hingene.

Zat  10 okt  Likert Liedekerke – Sjoeters B 2-1

De B ploeg moest op verplaatsing naar Roosdaal, meer bepaald naar het legendarische terrein van ‘Tomberg’, zeker nog goed gekend door spelers en supporters uit een ver ‘sportverbondverleden’. Volledig afgelegen in het groen, enkel te voet bereikbaar

Waren de spelers hierdoor wat van slag, wie weet het, maar na 5’ stond het al 1-0 voor de thuisploeg. De B ploeg herstelde zich en kon evenwicht in de partij brengen. Na zowat 20’ kon Dries Vandercruyce een mooie voorzet van Johan Storme met het hoofd in doel koppen (1-1). De tweede helft verliep licht in het voordeel van de Sjoeters zonder echt grote kansen te kunnen afdwingen. 10’ Voor tijd gebeurde er iets merkwaardigs. De scheidsrechter floot een ‘time out’, legde het spel even stil en liet twee lokale schonen een boeket bloemen afgeven op het terrein aan twee thuisspelers die hun laatste match speelden. Nog nooit gezien. Nadien ging het spel door en vijf minuten voor tijd had ook de scheidsrechter nog een cadeautje in petto voor de gehuldigden, penalty en 2-1. Grapje, het was wel degelijk een terechte strafschop, meteen de eerste nederlaag voor de B ploeg dit seizoen. Volgende week zetten ze dit wel recht!