Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

AVVV Voetbal VK De Sjoeters 1-2 September 2017

HOOPVOLLE START VOOR DE SJOETERS!

Vr. 1.9 Sjoeters recreatief – Oppuurs 5-2

Eindelijk de seizoenstart ook voor de recreatieven. Met een nieuwe doelman en een paar nieuwe spelers was het uitkijken wat dit zou brengen. De ploeg startte goed en kon al snel op voorsprong komen via Tom. De bezoekers lieten niet begaan en konden gelijkmaken. Nog voor de rust kon speler-trainer Serge de Sjoeters opnieuw op voorsprong brengen (2-1). De nieuwe doelman Joren had zich ondertussen ook al verdienstelijk gemaakt met een paar goeie reddingen. Na de pauze 15 minuten druk van de thuisploeg wat uiteindelijk resulteerde in de 3-1 via Jarne. De bezoekers kwamen nog terug tot 3-2 maar Serge en Tom maakten er samen 5-2 van. Meteen een ruime en verdiende eerste zege van de recreatieven.

Zat. 2.9 Sjoeters A – FC Depot Vlezenbeek 5-1

Ook de trainer en spelers van de A-ploeg keken uit naar de seizoensstart. Na een geslaagde voorbereiding was het uitkijken of dit kon bevestigd worden in competitie. De tegenstander was een goeie waardemeter want ook deze ploeg kwam versterkt uit het tussenseizoen. Dit werd ook duidelijk bij het wedstrijdbegin waarbij de bezoekers de evenknie waren van de thuisploeg. Nadat de verkenningsronde achter de rug was namen de Sjoeters met verzorgd voetbal stilaan de controle over van de match en nadat Davy onderuit ging in de zestien kon Peter op penalty de A-ploeg op voorsprong brengen. Een paar mooie combinaties leverden geen verdere doelpunten op. Na de pauze al snel 2-0 via een persoonlijke actie van Davy. 5’ later leek de match gespeeld toen Jitse op links doorging en gepast de 3-0 aanbood aan Davy. De bezoekers kregen dan nog een licht toegekende penalty en milderden tot 3-1. Het sein voor de thuisploeg om opnieuw op doelpuntenjacht te gaan. De twee nieuw ingevallen spitsen Stijn na een individuele actie en Steven via kopbal op voorzet van Gerd maakten er 5-1 van. Een geweldige zege na een mooie collectieve prestatie. De sfeer zat er dan ook na de match goed in en er werd nog een tijdje nagenoten met supporters, partners en kroost. Op naar de volgende match.

Zat. 2.9 Sjoeters B – Flora Likert 2-2

Na de twee overwinningen van de recreatieven en de A-ploeg wou de B-ploeg niet onderdoen tegen Flora Likert. Een fusieploeg die vorig seizoen zeer sterk was geëindigd. Onder hun nieuwe coach Davy Meskens startte de B-ploeg sterk en dwong snel veldoverwicht af wat ook resulteerde in een aantal mooie kansen om een comfortabele voorsprong op te bouwen. Enkel Stijn kon er één van benutten en dit resulteerde in een krappe maar verdiende 1-0 ruststand. Na de pauze kwamen de bezoekers meer en meer opzetten maar de Sjoeters met een secure doelman Greg hielden goed stand en konden zelfs nog de voorsprong verder uitbouwen met een 2e doelpunt, deze keer van Frank. De thuisploeg verloor echter meer en meer greep op het middenveld en 10’ voor tijd werd het 2-1. Het was nu pompen of verzuipen en het werd 2-2. Nadien kregen de Sjoeters nog twee mooie kansen om alsnog de drie punten thuis te houden via Frank en Kenny maar het bleef 2-2. Geen slechte uitslag maar gezien het scoreverloop en de sterke eerste helft zat er misschien wel meer in.

Volgende activiteit