Wedstrijdverslagen 10-11 Januari 2014

Vr. 10.1 Sjoeters Dames – Silverbells Oudenhove 3-2

Afgelopen vrijdagavond stond de eerste wedstrijd van 2014 op het programma. Onze meisjes ontvingen Silverbells Oudenhove, een ploeg die onderaan het klassement vertoeft maar dat was er de eerste 10 minuten niet aan te zien. Onze meisjes hadden het moeilijk en kwamen niet aan voetballen toe. Het waren dan ook de bezoekers die met een afstandsschot op voorsprong klommen. De achterstand zorgde voor een tempoverhoging van onze meisjes en ze kregen enkele goede kansen om op gelijke hoogte te klimmen. De mogelijkheden werden niet benut, maar dankzij een blunder van de keepster op een schot van Tania kwamen ze alsnog op 1-1 voor de pauze. Na de rust werden de bezoekers terug gedrongen op eigen helft, maar slaagden onze meisjes er niet in om op een verdiende voorsprong te klimmen. Tot overmaat van ramp kon de tegenstander op een schaarse counter dan wel scoren zodat ze opnieuw op achtervolgen aangewezen waren. De voorsprong stond nog maar enkele minuten op het bord of Nele V. bracht de score weer in evenwicht. Ondanks het vele balbezit van onze meisjes leek de partij op een gelijkspel af te stevenen totdat Lore H. een mooie actie opzette die resulteerde met een bal op de lat. Het leer botste opnieuw het veld in en de verdedigster kopte hem alsnog in eigen doel. Zo wonnen onze meisjes hun eerste partij van het nieuwe jaar verdiend, maar weliswaar met het nodige geluk. Proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Lore François, Niky De Kegel, Britt Storme, Annelore De Potter, Stien Raedemaeckers, Tania Louage, Lore Hervent, Nele Boonen, Sofie Vermeerbergen, Nele Van den Broeck, Mayte Pevenage, Tatjana Van Heymbeek, Debbie D’Haese.

Zat. 11.1 Sjoeters A –Cristal Boys A 2-3

Na 2 opeenvolgende thuisnederlagen moest de A-ploeg opnieuw thuis spelen, deze keer tegen de ongenaakbare leider Cristal Boys. Een zeer moeilijke opdracht dus. De bezoekers namen direct het initiatief en dwongen wat kansen af maar er werd niet gescoord. De Sjoeters kwamen beter in de match maar net op dat moment werd het 0-1 via een kopbal. Toen de scheidsrechter dan 5’ later een bezoekende speler liet doorgaan vanuit flagrant buitenspel leek de match al gespeeld (0-2). Coach Kenny bracht wat tactische bijsturingen en al snel werd het 1-2 via Serge. De Sjoeters bleven goed combineren en kwamen nog voor de rust op 2-2 via Jitse. Na de pauze hadden de Sjoeters duidelijk het meeste balbezit maar de bezoekers konden de thuisverdediging op vrijschop verrassen (2-3). Er bleven nog 25’ te spelen met nog heel wat kansen voor de Sjoeters vooral via Gerd Van Assche die de doelman tweemaal tot prachtige reddingen dwong om zijn doel ongeschonden te houden. Uiteindelijk bleef het bij een nipte 2-3 nederlaag voor de A-ploeg die zeker meer verdiende.

Zat. 11.1 Sjoeters B – Cristal Boys B 1-0

Na de duidelijke overwinning vorige week tegen de 2e uit de stand wou de B-ploeg verder doorgaan en opnieuw voor de overwinning gaan. Het werd een boeiende match met wisselende kansen voor beide ploegen die er voluit voor gingen. De beste kansen waren voor de Sjoeters maar ook bij de B-ploeg van Cristal stond een goeie doelman een paar doelpunten in de weg. Het bleef 0-0 bij de rust.
Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld. Ook nu werden er een paar kansen afgedwongen maar het bleef 0-0 en toen iedereen al een derbyuitslag verwachtte, een gelijkspel dus, kregen de Sjoeters een vrijschop van zeker 10 meter buiten de zestien. Kurt Willems trapte de bal prachtig in doel, 1-0.
Het bleef bij deze krappe maar al bij al toch wel verdiende overwinning voor de Sjoeters.