Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

3 op 3 voor de Sjoeters tegen Sparta

Vr. 10.10 Sjoeters recreatief – Lippelo 3-4

De recreatieven maakten vorige vrijdag nog eens kennis met een nederlaag wat de voorbije 5 jaar nog niet veel gebeurde. Lippelo was evenwel een sterke tegenstander met vooral ook een geweldige doelman die zeker de uitblinker werd. De recreatieven, die de voorbije 2 weken bye waren, startten nogal zwak en kwamen al snel 0-1 achter. Toen het na 5’ al 0-2 werd was er even wat ontreddering met als gevolg nog een 3e doelpunt in de eerste helft. Tussendoor hadden de Sjoeters wel al een paar mooie pogingen gekeerd gezien door de doelman.
Na de pauze en 6 wissels draaide het beter en al snel werd het 1-3 via een owngoal op vrijschop van Jens De Rycke. 5’ Later de aansluitingstreffer na een mooie actie van Domien. Het geloof zat er opnieuw in bij de thuisploeg en het werd ei zo na 3-3 tot de bezoekers onverwachts de 2-4 scoorden. De Sjoeters gaven zich nog niet gewonnen en Jens De Rycke voedde deze hoop met de 3-4, 10’ voor tijd. Ondanks verder aandringen bleef het toch bij een nipte 3-4 nederlaag.

Zat. 11.10 Sjoeters A – Sparta den Bos A 1-0

De A ploeg begon ongeslagen aan de 5e match van het seizoen tegen Sparta den Bos uit Ternat. Het werd een spannende match met een bewogen slot.
Coach Kenny startte aanvallend met 2 spitsen en al na 5’ kreeg Maarten Kennis een open kans om te scoren maar hij wachtte iets te lang en kans weg. Tijdens de 1e helft had de thuisploeg het meeste balbezit en dreigde regelmatig (oa een harde kopbal van Bert en een individuele actie van Gauthier) maar ook de bezoekers waren een paar keer gevaarlijk op counter maar doelman David Berloo kwam telkens gepast tussen. Na de pauze opnieuw de Sjoeters in het offensief. Christophe Decrem was kort bij de 1-0 maar de bal spatte onderkant deklat in het veld. Ook Kim De Kegel trof nog de paal. Het bleef 0-0 tot in de toegevoegde tijd. De A ploeg dwong een vrijschop af zo’n 10 meter buiten de zestien. Doelman David plaatste zich doelbewust achter de bal en joeg de bal keihard tegen de netten. Een geweldige ontlading en opluchting voor de Sjoeters die hiermee het maximum behouden, 15 op 15. Dit vooral dankzij de man van de match, doelman David Berloo die zijn verjaardag op geen passender manier kon vieren.

Zat. 11.10 Sjoerters B – Sparta den Bos B 6-1

Na de A ploeg was het aan de B ploeg om Sparta partij te geven. Dat deze ploeg nog puntenloos laatste staat was aanvankelijk niet zichtbaar. Na amper 3’ konden de bezoekers al scoren 0-1. De B ploeg wilde absoluut snel terugkomen en drukte de bezoekers weg. Nadat al een paar kansen gemist werden was het Kevin Willems die de bal mooi in de winkelhaak krulde en de Sjoeters op gelijke hoogte. Direct na de aftrap versloeg Wesley vanop de middenlijn de doelman die te ver uit zijn doel stond (2-1). Van dan af ging het snel en werd er nog 4x gescoord, oa door Wesley (3 in totaal), Danny Vrydag en Gerd Van Assche. Meteen een vlotte 6-1 overwinning die nadien nog duchtig werd gevierd met wat flessen cava. Dit ook nav de schenking van een nieuwe voetbaluitrusting door Celluforma Merchtem.

Zat. 11.10 Sjoeters Dames – Spartea den Bos Girls 2-1

Zaterdagnamiddag ontvingen onze meisjes co-leider Sparta Lombeek. Net zoals vorige week startten ze met een hoog tempo en kwam Sparta niet over de middellijn. De hoge pressing en druk zorgden voor enkele uitgespeelde kansen maar zonder doelpunt. De bezoekers hadden het moeilijk en hadden fouten nodig om onze meisjes af te stoppen. Één van de vele vrije trappen die daarop volgden, werd door Lotte voorbij de keepster in doel geborsteld. Een verdiende voorsprong voor onze meisjes waarop ze het tempo lieten zakken. Sparta kwam beter in de match, maar in tegenstelling tot onze meisjes kregen ze slechts 1 kans bij elkaar gevoetbald die knap gepareerd werd door Lieselotte. Zowel Lien, Nele B. als Sofie kregen nog uitgelezen kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar de bal raakte niet voorbij de keepster. De 2e helft was nog maar 8 minuten ver of de verdiende 2-0 stond op het bord. Een hoekschop van Nele B. zorgde voor een scrimmage voor doel waarbij Lien de laatste was die de bal wist te raken en de keepster kon verslagen. Daarop volgden nog enkele grote kansen, maar de paal, keepster of een plas water stonden de 3-0 in de weg. De wedstrijd leek gespeeld totdat Sparta uit hun 2e uitgespeelde kans van de namiddag de aansluitingstreffer kon scoren. Het signaal voor onze meisjes om opnieuw een versnelling hoger te schakelen en de bezoekers terug te dringen. De score wijzigde niet meer zodat ze verdiend de 3 punten thuis hielden. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Lore François, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Annelore De Potter, Lotte Theelen, Lore Hervent, Nele Boonen, Lien Thoen, Stien Raedemaeker, Elly De Kegel, Tinneke Van den Broeck.

Vr. 17.10 20u15 Oudegem – Sjoeters recreatief
Zat. 18.10 14u Cafeboontjes B – Sjoeters B
Zat. 18.10 15u30 Cafeboontjes A – Sjoeters A
Zat. 18.10 17u Wezembeek – Sjoeters Dames

ZAT. 18.10 vanaf 20u30 OKTOBERFEST in de kantine

Volgende activiteit