Steenweg op Vilvoorde 40+ 1745 Opwijk

AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 11.12 Sjoeters Recreatief – Borsbeke 4-2

De recreatieven speelden hun laatste match voor de winterstop op het kunstgrasveld en maakten er een boeiende match van tegen 3e provincialer Borsbeke.
De Sjoeters liepen 2-0 uit via Serge en Mathias Pots (op penalty) maar de bezoekers waren niet onder de indruk en kwamen terug tot 2-1. Na de rust werd het zelfs 2-2.
Van dan af een gelijkopgaand spelbeeld met wisselende kansen maar er werd niet gescoord tot 5’ voor tijd Steven dan toch er nog 3-2 van maakte. De bezoekers zetten nog alles op alles maar liepen op een counter afgewerkt door Xavier met een mooie lob, 4-2. Een mooie overwinning om de winterstop in te gaan.

Zat. 12.12 Sjoeters A – Bleuken Langevelde A 7-0

Nadat de gasten op de sjoeterseats hadden genoten van een lekker etentje moest de A-ploeg in het veld tegen de buren van Merchtem, de nieuwe fusieclub Bleuken Langevelde. De spelers moesten het doen zonder hun coach die ziek te bed lag. Ze wilden echter iets bewijzen en iets goedmaken na het thuisverlies bij de 1e sjoeterseats in november.
Na amper 10’ kon Kim De Kegel er al 1-0 van maken na een klein mistasten van de doelman. Ondanks verder aandringen en ook wat kansen voor de bezoekers bleef het 1-0 bij de rust. Niets liet vermoeden dat de score in de 2e helft zo hoog zou oplopen. Na 5’ kon Yannick op vrijschop er 2-0 van maken. 10’ Later maakte Gerd er 3-0 van en de veer was gebroken bij de bezoekers. Kim maakte zijn tweede van de dag met een mooie vrije trap en ook Maarten Kennis kon zijn goaltje meepikken na een mooie actie. Yannick ging op wandel en maakte er 6-0 van. En tot slot was het 1 van de 2 spitsen, Tom, die er nog 7-0 van maakte. Een verdiende deugddoende overwinning met (te) hoge cijfers. Zo blijft de A-ploeg meedraaien met de eerste 4 in de stand.

Zat. 12.12 Sjoeters B – Bleuken Langevelde B 1-0

Voor de aanvang van de match werd een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Lea, de echtgenote van onze goeie buur Pieter Bosman.
De aftrap werd gegeven door Soit Vanderelst, 1 van de gasten op de sjoeterseats.
De bezoekers die laatste staan in de stand wilden absoluut de 7-0 nederlaag van hun collega’s van de A-ploeg goedmaken door een goeie prestatie. Ze speelden vrij en vrank mee en kregen ook een paar kansen net zoals de Sjoeters zelf. Doelpunten vielen er niet en ook in de tweede helft leek het maar niet te lukken voor de Sjoeters tot Dieter dan toch zo’n 5’ voor tijd de doelman kon verslaan met een afstandsschot, 1-0.
De score wijzigde niet meer. Vermits ook de Dames ’s avonds konden winnen werd het een geslaagd sportief weekend voor de club met 4 overwinningen op 4.

Zat. 12.12 Sjoeters Dames – Sparta Lombeek 6-1

Zaterdagavond stond de topper tegen de ongeslagen leider Sparta Lombeek op het programma. Bij winst zouden onze meisjes op gelijke hoogte komen en de herfsttitel binnen halen. Ze startten dan ook met het mes tussen de tanden en drukten Sparta tegen eigen doel. Een eerste grote kans werd nog door Nele B. nipt naast getrapt, maar niet veel later stond de verdiende 1-0 dan toch op het bord. Tania stuurde Lien diep en die plaatste de bal beheerst naast de keepster in doel. Onze meisjes hielden het tempo hoog en de bezoekers kwamen er nauwelijks uit. Lore H. knalde in de 17e minuut de bal uit de draai in doel zodat een dubbele voorsprong een feit was. 2 minuten later stond het zelfs al 3-0 nadat een verre trap van Annelore, gedragen door de wind, net onder de lat in doel belandde. Onze meisjes drongen nog verder aan en kregen ook nog enkele mooie kansen, maar scoorden niet meer voor de rust. Na de pauze kwam Sparta met hernieuwde moed uit de kleedkamer. Zij hadden nu het windvoordeel, maar konden dat niet omzetten in doelkansen. Het waren daarentegen onze meisjes die opnieuw scoorden. Deze keer was het Nele B. die op de juiste plaats stond op corner om een afvallende bal binnen te schieten. De bezoekers reageerden bijna onmiddellijk met een voorzet-schot dat binnen waaide, maar nog geen 10 minuten later werd de score opnieuw verder uitgediept. Hoog druk zetten van Lien resulteerde in balbezit waarna Lotte op de juiste plaats stond om de 5-1 tegen de netten te schieten. Lien, Nele B. en Lore H. kregen nog kansen op de 6-1, maar het was uiteindelijk Lotte die de eindscore vast legde op penalty na een fout op Nele B. Met duidelijke cijfers hielden onze meisjes de 3 punten thuis en steken ze de herfsttitel op zak. Dikke proficiat aan iedereen voor de sterke collectieve prestatie!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Tania Louage, Britt Storme, Niky De Kegel, Lise Hoogewys, Lore Hervent, Annelore De Potter, Nele Van den Broeck, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Sofie Vermeerbergen, Stien Raedemaeker, Lore François.

EETFESTIJN SJOETERS!!!

Bedankt aan de vele helpers en bezoekers die een succes maakten van ons eetfestijn!!
De winnaar van de bierkorf bij de gratis wedstrijd is Tom Verbist uit Opwijk.