AVVV Voetbal VK De Sjoeters 12-13 Februari

Vr. 12.2 Sjoeters recreatief – Kapelle op den Bos 4-2

Na 2 maanden winterstop was er eindelijk weer voetbal geprogrammeerd voor de recreatieven. En de spelers waren gretig want er waren maar liefst 17 spelers beschikbaar voor coach Serge. Het werd een boeiende match met in de eerste helft het overwicht van de thuisploeg. Hoewel de bezoekende doelman heel wat reddingen verrichtte kon spits Thomas toch scoren. Hij deed dit zelfs 3x en bij de rust stond het inderdaad 3-0 na een hattrick van Thomas.
Na de pauze drongen de bezoekers toch wat meer aan en dit resulteerde in de 3-1. Verder geraakten ze niet en dit was vooral de verdienste van het sterk verdedigend werk van de thuisploeg en vooral van doelman Greg die een prachtige partij speelde.
Michael Esselens kon er na een mooie individuele actie 4-1 van maken en toen de tegenstander nog eens scoorde lag de eindstand vast, 4-2.
Meteen een verdiende overwinning voor de recreatieven van de Sjoeters.

Zat. 13.2 Vervangers – ZVK Sjoeters 7-4

Zat. 13.2 Bleuken Langevelde Merchtem A – Sjoeters A 1-0

De A-ploeg moest een paar basispionnen missen omwille van het krokusverlof maar toch startte de ploeg verschroeiend tegen Bleuken uit Merchtem. Het veldoverwicht werd evenwel niet in kansen omgezet. De thuisploeg kon wel scoren na een zeer mooie individuele actie. De Sjoeters waren even verrast maar reageerden sterk en dwongen nu wel heel wat kansen af oa via Yannick (een bal in de winkelhaak) en Jeroen maar hun pogingen werden miraculeus gered door de thuisdoelman. Na de pauze gingen de Sjoeters opnieuw sterk van start en dwongen 3 hoekschoppen op rij af. Na zowat 10’ scoorden de Sjoeters dan toch maar de scheidsrechter keurde het doelpunt onbegrijpelijk af omdat er zou ‘geroepen’ zijn. Robin, Tom, Frank en Christophe waren allemaal nog kort bij de verdienden gelijkmaker maar de thuisdoelman keepte zich tot man van de match en pakte gewoonweg alles. Het bleef spijtig genoeg bij een nipte 1-0 nederlaag. Pijnlijk omdat het pas de 2e verliesmatch was in de competitie en omdat de andere koplopers wel wisten te winnen. Volgende week thuis tegen titelkandidaat Lokomotiv is het meteen ‘van moetens’ voor de A-ploeg.

Zat. 13.2 Bleuken Langevelde Merchtem B – Sjoeters B 1-3

De B-ploeg moest ook de derby aangaan met Bleuken uit Merchtem. De ploeg toonde zich duidelijk de sterkste en kon in de eerste helft reeds het verschil maken dankzij een prachtig doelpunt van buiten de zestien van Kris Maes (0-1). Na de rust ging het snel met doelpunten van Wesley (0-2) en Tom (0-3). De thuisploeg bood nog even weerwerk en kwam wat gelukkig aan de eerredder na een owndoelpunt. De stand wijzigde niet meer en het bleef bij een verdiende 1-3 overwinning voor de B-ploeg.