AVVV Voetbal VK De Sjoeters

Vr. 12.9 Sjoeters Dames – Chaumont Gistoux 17-0

Na een eerste overwinning op de openingsspeeldag kregen onze meisjes het bezoek van JS. Chaumont-Gistoux, die vorige week een ruime overwinning boekten. Onze meisjes startten furieus aan de partij en stonden meteen op een geruststellende voorsprong. De bezoekers zagen sterretjes en we gingen rusten met een ruime 11-0 tussenstand. De doelpuntenmakers van dienst waren Nele (4), Lien (2), Lotte (2), Lore H. (2) en Tania. Na de pauze bleven onze meisjes aardig combineren met nog enkele knappe doelpunten als gevolg. De keepster van de tegenpartij pakte nog uit met goede reddingen en ook de paal en lat verhinderen enkele doelpunten. Na het laatste fluitsignaal stond een 17-0 eindstand op het bord. De goals na de rust kwamen van de voet van Nele (3), Lien (2) en Lore H. (1). Een mooie collectieve prestatie die zeker en vast het vertrouwen verder opkrikt. Dikke proficiat!
Samenstelling van de ploeg: Lieselotte Van Puyvelde, Tania Louage, Niky De Kegel, Britt Storme, Lise Hoogewys, Sofie Vermeerbergen, Annelore De Potter, Lore Hervent, Lotte Theelen, Nele Boonen, Lien Thoen, Debbie D’Haese, Lore François, Stien Raedemaeker, Jolien De Donder.

Vr. 12.9 Sjoeters recreatief – ’t Vat Lebbeke 6-2

De recreatieven mochten voor de 2e maal op rij thuis spelen en ze hadden er duidelijk zin in. De bezoekers trouwens ook want beide ploegen begonnen gedreven aan de match met na 5 ‘ de 1e grote kans via een afstandsschot van Xavier. Het was maar uitstel want na 10’ kon Xavier scoren op pas van Ignace.
5’ Later was het Xavier die Thomas aanspeelde en deze klopte de doelman (2-0). Nog voor de rust werd het 3-0, deze keer na een mooie individuele actie van Ignace.
Na de pauze gaat Xavier verder op zijn elan en hij maakt er 4-0 van. De bezoekers kunnen dan verdiend milderen maar Thomas profiteert van een misverstand tussen de doelman en een medespeler om er 5-1 van te maken. 5’ Voor tijd lukken de bezoekers de 5-2 maar het is Xavier die met zijn 3e van de avond de uitslag vastlegt. Te vermelden nog de goeie invalbeurt van Kim De Kegel. Een 2e opeenvolgende verdiende zege voor de recreatieven bij wie de sfeer natuurlijk goed zit wat de nieuwe coach Patrick Coudyser alleen maar kan toejuichen.

Zat. 13.9 Sjoeters A – Bleuken Merchtem 4-2

Na de moeilijke maar belangrijke uitoverwinning bij Dynamo Wijndaal moest de A ploeg Bleuken uit Merchtem partij geven voor de 1e thuismatch vh seizoen. Direct een moeilijke derby. Het vertrouwen zit in de ploeg en de Sjoeters startten dan ook verschroeiend sterk. Bleuken kreunde onder het sterke samenspel en de druk vd thuisploeg maar toch duurde het tot de 15e minuut alvorens er gescoord werd. Het was de coach Kenny die hiervoor zorgde. Nadat Yannick op de lat had getrapt kon Jitse alleen op doel af om de 2-0 te prikken. Na een tegenprik randje buitenspel werd het verrassend 2-1. Gelukkiglijk konden de Sjoeters nog voor de rust er 3-1 van maken opnieuw via coach Kenny. Na de pauze kregen we een ander spelbeeld. Bleuken zette alles op alles en de Sjoeters kregen het moeilijk. Nochtans had het in de 1e minuut 4-1 kunnen worden toen een mooie voorzet van Kim met het hoofd verlengd werd door Tom tegen de deklat. Het mooi samenspel was zoek bij de A ploeg en Bleuken kon er 15’ voor tijd 3-2 van maken en de spanning terugbrengen. Kim kreeg op counter de kans op de 4-2 maar miste. Bleuken bleef aandringen maar het was Kim die dan toch kon scoren via een nieuwe counter, 4-2 en de match gespeeld. Meteen ook 6 op 6 en een prima seizoenstart voor de A ploeg na 2 matchen tegen sterke tegenstanders.

Zat. 13.9 Sjoeters B – Opel Boys Asse 2-3

Nadat alle Sjoeterploegen hun match al hadden gewonnen lag de druk bij de B ploeg om ervoor te zorgen dat het een weekend werd met alleen winnende Sjoeterploegen. De start was echter desastreus. Na nog geen 2’ werd het al 0-1 na een aarzeling in de verdediging. 3’ Later een gelijkaardig geklungel en het stond zowaar 0-2.
De B ploeg was even aangeslagen en kwam maar moeilijk aan goed samenspel toe. Na zowat 20’ begon het te draaien en werden er een aantal mooie kansen afgedwongen. Het zat de ploeg echter niet mee. Bart Dierickx zorgde voor een bijna perfecte vrijschop maar de bal botste via de binnenkant kruising terug het veld in. Na de rust gingen de Sjoeters op zoek naar doelpunten en Opel Boys kreeg nog maar moeilijk een goeie actie voor mekaar. Invaller Kurt Willems zorgde met een mooie individuele actie voor de 1-2. De ploeg was gelanceerd en nog geen 2’ later werd het zelfs 2-2 na mooi samenspel tussen Christophe Decrem en Bart Dierickx. Iedereen verwachtte nu een 3e en winnende goal vd B ploeg maar het was verrassend Opel Boys dat er 2-3 van maakte op hoekschop. De stand wijzigde niet meer en het bleef bij een 2-3 nederlaag.